Els Van den Berghen en An Walraevens hebben samen de tas Pure.20 ontworpen. ©  Dirk Vertommen

Mechelse onderneemsters van Pure en Awardt ontwerpen samen tijdloze tas: “Mooi eerbetoon aan de weg die we hebben afgelegd”

Mechelen -

Kledingzaak Pure in Mechelen bestaat dit jaar twintig jaar. Voor die gelegenheid heeft onderneemster An Walraevens samen met haar Mechelse collega Els Van den Berghen van modelabel Awardt een tijdloze tas ontworpen.

Sven Van Haezendonck

Voor handelsorganisatie Mechelen MeeMaken werken de twee dames geregeld creatief samen om hun stad te promoten als winkelstad. Gedreven door het belang dat ze hechten aan tijdloosheid, duurzaamheid en lokaal werken, zijn ze nog een stap verder gegaan. Het resultaat is hun tas Pure.20.

“Doorheen de jaren van Pure is mijn waardering voor ambacht, lokaal en tijdloze schoonheid alleen maar toegenomen. Het is dan ook een evidentie dat ik bij Els, een gewaardeerde collega, terechtkwam om onze twintigste verjaardag een unieke vorm te geven. Deze tas is een mooi eerbetoon en herinnering aan de weg die we hebben afgelegd en biedt de ruimte voor plannen in de toekomst“, vertelt An Walraevens.

De twee onderneemsters met hun tas. ©  Dirk Vertommen

Inspiratie in verpakkingsdoos

Voor beiden is het ontwikkelen en kennen van je eigen stijl een hoeksteen van je mooi voelen. “Weten wat jou als vrouw jou maakt en niet bang te zijn om dat te tonen”, zeggen ze. De zoektocht naar een eigenzinnige en unieke stijl drijft hen. Bij het uitdenken van de Pure.20 wilde An Walraevens graag een tas waar ze wel wat in weg kreeg, omdat ze op weg naar haar winkel in de Hoogstraat graag een tussenstop maakt bij een van de lokale handelaars in de binnenstad.

Inspiratie vond ze in een verpakkingsdoos, een strak rechthoekig volume. Die strakheid krijgt een eigenzinnige toets door wat normaal aan de binnenkant hoort te zitten aan de buitenkant van de tas te plaatsen. In de zoektocht naar het juiste materiaal viel de keuze op ecoleder, een duurzaam alternatief waar eerder ook de Mechelse chef Maarten Van Essche al voor koos bij de creatie van zijn tas. “De tas is ontworpen voor zelfbewuste vrouwen, die zichzelf de moeite waard vinden om een shopper te dragen, die met passie en vakmanschap gemaakt is”, zegt Els Van den Berghen. (svh)

LEES OOK:

Chef-kok Magma maakt samen met Awardt tas uit ecologisch leder: “Vegan leder voelde vreemd genoeg nogal plastic aan”

25-jarig Awardt viert jubileum met unieke zilveren handtas: “Eerbetoon aan Ward”

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio