Filip Timmermans, mede-oprichter van Skilpod. ©  Carlo Coppejans

De units komen met uitzonderlijk vervoer ter plaatse.  © rr

1 / 2
thumbnail: Filip Timmermans, mede-oprichter van Skilpod. 
thumbnail: De units komen met uitzonderlijk vervoer ter plaatse.  

Kempens bedrijf Skilpod bouwt woonbuurt in amper vier dagen: “Snel, zonder dat je kwaliteit verliest”

Geel, Lokeren -

Het innovatieve bouwbedrijf Skilpod uit Geel mag op de site Hoedhaar in het Oost-Vlaamse Lokeren tien oeverwoningen bouwen. “Op de werf zal in amper vier dagen een heel nieuwe woonbuurt verschijnen. Dit is een ongeziene realisatie in ons land”, benadrukt Filip Timmermans, mede-oprichter van Skilpod. “We zijn veel sneller en leveren dezelfde kwaliteit.”

Marc Peeters

Skilpod produceert in de bedrijvenzone in Winkelomheide kant-en-klare woonmodules op basis van houtskeletbouw. Elektriciteit, verfwerken, vloer leggen, badkamer en keuken installeren, alles gebeurt in het atelier. De units, constructies van 10 meter lang en 5,5 meter breed, worden vervolgens met een uitzonderlijk vervoer naar de werf gereden.

Tegelijk met de bouw in het atelier werd de bouwgrond voorbereid op de plaatsing. “We leggen de fundering, plaatsen wachtbuizen voor de nutsvoorzieningen en zorgen dat alles klaar is voor het grote moment”, legt Timmermans uit. “Dan komen er grote kranen aan te pas om de verschillende units op hun plaats te zetten en samen te voegen.” Op de werf gaat het dus razendsnel.

Een kraan zit de units op hun plaats. © rr

“Aan een nieuwbouw starten betekent doorgaans twee jaar later pas verhuizen”, vertelt Timmermans. “Bij ons is die tijd ferm ingekort tot minder dan een jaar. Sommigen kunnen al na zes maanden in hun nieuwe, kwaliteitsvolle Skilpodwoning trekken. Onze missie is duidelijk. We willen de bouwwereld op zijn kop zetten. We geloven dat een eigen woning bouwen anders kan. Op een slimmere manier en zonder stress en gedoe.”

De binnenkrant van een Skilpod-eenheid. ©  Carlo Coppejans

Snelheid is niet de enige troefkaart die het bedrijf op tafel legt. “Je weet ook exact wat je gaat betalen. Bij ons zijn er geen verrassingen, noch addertjes onder het gras”, meent verkoopsmanager Toon-Bert Panis van Skilpod. “Daarom is modulair bouwen de toekomst.” Voor een woning met een open leefruimte, compleet uitgeruste keuken, ingerichte badkamer en drie slaapkamers betaal je op de site in Lokeren ongeveer 282.000 euro, exclusief btw.

Filip Timmermans (links) samen met Elsy Scheire en enkele toekomstige bewoners. © rr

De huizen gaan als zoete broodjes over de toonbank. “Er zijn nog slechts drie van de tien woningen te koop”, zegt Elsy Scheire, zaakvoerder van immokantoor ANIMMO. “Kopers houden van de rust, het groen en de betaalbaarheid. Deze energievriendelijke Skilpods combineren het beste van twee werelden namelijk de voordelen een appartement met die van een woning.”

“Zoals een appartement zijn de woningen compact, onderhoudsvriendelijk en hebben ze een groot tuinterras. Je hebt geen boven- en onderburen én je betaalt geen syndicus met bijhorende gemeenschappelijke kosten zoals bij een appartement. En dat allemaal in het centrum.”

De kwaliteit van de keuken wordt uitgetest. © rr

Yvan Vermeiren kan niet wachten om zijn pand te betrekken. “Ik kocht de woning in het voorjaar en verhuis er al in het najaar naartoe. Best indrukwekkend. Voor mijn situatie ging een traditioneel nieuwbouwproces te lang duren. Bovendien verhuis ik van een groot, oud huis nu naar een nieuwe, compacte woning. Met de huidige energiecrisis komt dat goed uit.”

Voor een woning met een open leefruimte, compleet uitgeruste keuken, ingerichte badkamer en drie slaapkamers betaal je op de site in Lokeren ongeveer 282.000 euro, exclusief btw. ©  Carlo Coppejans

Skilpod bestaat al sinds 2012 en won eerder de prijs van Initiator van het Jaar tijdens het Gala van de Gouden Baksteen van Bouwunie. Aanvankelijk werd gemikt op grote projecten, maar tijdens de coronacrisis ging de onderneming zich steeds meer toeleggen op de particuliere markt.

 ©  Carlo Coppejans

skilpod.com

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bedrijven Kempen