Vrijwilligers en Oekraïners verzamelen zoveel mogelijk metaal. © RR

Vrijwilligers en Oekraïense vluchtelingen houden metaalslag

Edegem, Schelle -

De hulpinitiatieven Oekraïne Café Edegem en Oekraïne Project Edegem werken samen met enkele Oekraïense oorlogsvluchtelingen en ijzerhandelaar Vermetal uit Schelle om oude metalen in te zamelen. De opbrengst gaat naar de aankoop van medische materialen voor Oekraïne.

Filip Spoelders

Ondertussen verblijven ruim zestig Oekraïeners in Edegem. Zij worden onder andere opgevangen door de vrijwilligers van Oekraïne Café Edegem. Velen onder hen woonden in de door Rusland bezette gebieden. Om hun familie ter plaatse te helpen, hebben de Oekraïners aangegeven dat ze iets willen ondernemen.

Oud metaal leveren

In samenwerking met Vermetal uit Schelle werd een metaalslag opgestart. Iedereen wordt opgeroepen om oud metaal naar de gemeentelijke werf op de Prins Boudewijnlaan 152 van Edegem te brengen. Dit kan woensdag, donderdag en vrijdag tussen 14 en 16 uur. Ook rechtstreeks gaan afleveren bij Vermetal aan de Brandekensweg 54 in Schelle, met de vermelding dat het om de actie van Oekraïne Café Edegem gaat, is mogelijk. (fisp)

De actie loopt tot nog tot vrijdag 16 september. Wie het metaal niet kan vervoeren, mag steeds een afspraak maken via vzwnosissa@gmail.com om het te laten ophalen.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio