Kelly en Jens verwelkomen iedereen bij Amigo’s. © Filip Spoelders

Café Amigo’s van Jens en Kelly moet ontmoetingsplaats van Mortsel worden

Mortsel -

Met Amigo’s verwelkomt het gebouw op de hoek van de Antwerpsestraat met de Hendrik Kuijpersstraat in Mortsel opnieuw een café. Jens Pot en Kelly Peelman, afkomstig uit Tienen, beginnen er hun zelfstandige horecaloopbaan.

Filip Spoelders

De voorbijgangers op de Antwerpsestraat tussen Mortsel en Berchem zullen de locatie mogelijk kennen als de voormalige thuishaven van café ’t Prisonneke. “De afgelopen drie jaar stond het café echter leeg. Eén van mijn kameraden woont aan de overzijde van de straat. Op die manier zag ik dat het te huur stond. Ik kom uit de logistieke sector maar wil voor mezelf gaan werken”, vertelt Jens, die met Kelly nu boven de zaak woont.

Vriendschappen

Het interieur werd opgeknapt en de eerste klanten vonden hun weg naar het café. “We willen een ontmoetingsplaats zijn waar iedereen welkom is. De naam van de zaak staat ook voor de vriendschappen die op café ontstaan. In het Antwerps betekent den amigo ook de gevangenis waardoor we een kleine verwijzing hebben naar de naam van de vorige zaak.”

Jens had in het verleden geregeld een bijberoep in de horeca. “Hierdoor heb ik voeling met de klanten. Zo begonnen we deze zomer met het maken van cocktails en dit aanbod zal zeker nog even blijven. Maar richting de winter denken we aan croque-monsieurs, verse soep en natuurlijk jenevers.”

In het café valt meteen het dartboard op. “Iedereen mag spelen. Volgend jaar willen we een club opstarten. Ook andere verenigingen zoals een kaart- of een wielerclub die een vaste stek zoeken, mogen langskomen”, besluit Jens en Kelly die over enkele maanden een eerste kindje verwachten.

Amigo’s is op maandag, woensdag en donderdag geopend van 10 tot 22u, op vrijdag van 10 tot 3u, op zaterdag van 12 tot 3u en op zondag van 12 tot 22u. (fisp)

MEER OVER Ondernemen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio