© ATV

Temperatuur van het Mortsels zwembadwater met één graad verlaagd

Mortsel -

Door de stijgende energieprijzen heeft het stadsbestuur van Mortsel beslist om de temperatuur van het water in het intergemeentelijk zwembad Den Bessem met één graad te verlagen. Deze ingreep moet voor een besparing van zes procent op de energiefactuur zorgen.

Filip Spoelders

Zowel de temperatuur van het wedstrijdbad als dat van het instructiebad wordt een beetje ingeperkt. In het wedstrijdbad komen de zwemmers terecht in water van 27 graden in plaats van 28 graden. Het instructiebad gaat van 30 naar 29 graden. Het Lokaal Bestuur hoopt dat de gebruikers er weinig of niets van gaan merken, terwijl de impact van de besparing zeker niet miniem is.

Het vernieuwde zwembad Den Bessem, waarbij Mortsel samen met Hove, Borsbeek en Edegem de krachten en ook de financiële inspanningen bundelt, opende vier jaar geleden de deuren. Op ecologisch vlak heeft het als nieuwbouw extra troeven dankzij de zonnepanelen op het dak, een hoge isolatiewaarde en zeventig procent van het water dat hergebruikt wordt. Maar het opwarmen van het zwembadwater vergt nog steeds veel energie en dus veel kosten in een tijd van hoge energieprijzen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Energie