Piet den Boer geeft het startschot van de massastart. © Kris Van Exel

Piet den Boer geeft startschot van Bonheiden Loopt en Wandelt (dat dit jaar ook door kasteel Zellaer gaat)

Bonheiden -

Op zaterdag 10 september vindt opnieuw een volwaardige editie plaats van Bonheiden Loopt en Wandelt. Sportievelingen worden verwacht aan De Krankhoeve, waar dit jaar Piet den Boer het startschot geeft. Je kan deze editie ook lopen door kasteel Zellaer.

Bonheiden Loopt en Wandelt is inmiddels een traditie in Bonheiden en Rijmenam. Honderden lopers en stappers zakken één keer per jaar af naar het domein van de Krankhoeve en smeren op voorhand de benen in. Na corona besliste de organisatie om opnieuw zoals vroeger een gemeenschappelijke start te organiseren. “Wandelaars kunnen tussen 14 en 16u vrij vertrekken, tussen 16 en 17u vindt de Kids Adventure Run plaats”, zegt medeorganisator Geert Teughels.

“Om 17u vindt voor de lopers de massastart plaats. We zijn heel fier dat ex-voetballer en KV Mechelen-icoon Piet den Boer het startschot geeft. Piet ademt G-Sport en is bovendien peter van de Special Olympics, die volgend jaar plaatsvinden in Mechelen.” Het is geen toeval dat uitgerekend Piet den Boer het startschot geeft: de opbrengst van Bonheiden Loopt en Wandelt gaat dit jaar naar de G-Sport-werking van Titans Basketball en VC Rijmenam.

Medeorganisator Geert Teughels (links) ©  EVB

Zellaer

De organisatie probeert de lopers elk jaar een speciaal stukje Bonheiden voor te schotelen. Dit jaar is dat onder meer Kasteel Zellaer. “Aangezien het domein Zellaer al deel uitmaakte van ons parcours, vinden we het geen slecht idee om de lopers ook de binnenkant van het kasteel te tonen. Dat is uniek, want niet iedereen kan daar zomaar vrij binnen en buiten lopen.” Maar ook de scouts van Sint-Paulus worden dit jaar betrokken. “De scoutsgroep zal de kidsrun begeleiden”, legt Teughels uit.

Kasteel Zellaer vormt een deel van het loopparcours. © Erik Van Eycken

Frimout

Na het sportieve gedeelte komt de ontspanning. De Leuvense band Frimout treedt na het loopgedeelte op onder het vlinderzeil van de Krankhoeve. “Het optreden start al om 18u, dus er is nauwelijks pauze tussen het loopgedeelte en de start van het concert”, zegt Teughels. “Tickets voor het loopgedeelte en het concert kosten 10 euro en zijn beschikbaar via de webshop van fitnesszaak GreenAlive.”(evb)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio