© ATV

Grote toeloop voor opening Jumbo-supermarkt in Niel, ook Rumst en Boom volgen nog

Niel -

De Jumbo-supermarkt in de Boomsestraat in Niel heeft woensdag onder ruime belangstelling de deuren geopend. Al een uur voor de opening stonden de eerste nieuwsgierigen te wachten. De vestiging in Niel is de eerste van drie in de Rupelstreek. Binnen twee weken volgt Rumst, in Boom is de opening vanwege verandering van locatie uitgesteld tot 2024.

Jumbo, na Albert Heijn de grootste Nederlandse supermarktketen, nam begin dit jaar de Alvo-filialen in Niel, Boom en Rumst over. Om de winkels om te bouwen, moesten de trouwe klanten het een aantal maanden zonder stellen. Dat er in de buurt naar de opening werd uitgekeken, was woensdagochtend te merken.

De eerste driehonderd klanten kregen een boeket bloemen. © Walter Saenen

“De opkomst is groter dan verwacht”, glundert Mehmet Özturk (42), die als zelfstandig franchisenemer de winkel in Niel gaat uitbaten. “We gaan van start met zeventien vaste medewerkers, aangevuld met jobstudenten en flexijobs. Alle medewerkers van Alvo voordien hebben mee de overstap gemaakt. Het is goed om daarop te kunnen voortbouwen.”

“Jumbo staat voor een heel breed, vers en smaakvol assortiment. Daarnaast is er ruimte voor lokale invulling met lokale en Belgische producten. Als franchisenemers kunnen we daartoe input leveren”, licht hij toe.

Filiaalmanager Tanja De Bruyn en franchisenemer Mehmet Özturk. © Walter Saenen

Voor filiaalmanager Tanja De Bruyn (45) die als rechterhand van Mehmet fungeert, was het een emotioneel moment. Zij werkte 24 jaar voor Alvo en startte destijds Niel mee op. “Alvo was mijn derde kindje, Jumbo wordt dus mijn vierde”, kan er na de traantjes een lach af. “Het is even wennen en het zorgt voor de nodige emoties, maar het komt goed. De winkel is alleszins veel mooier aangekleed, bij Alvo was het veel meer basic. In het bijzonder de versafdelingen zijn heel aangenaam ingericht.”

Peter Isaac, managing director van Jumbo België, in de versafdeling. © Walter Saenen

De frisse aankleding valt ook André op. “Ik heb nu alleen het hoogstnodige gekocht want het is best wel druk. Binnen enkele dagen kom ik nog wel eens terug om alles van naderbij te bekijken. Maar wat alleszins al opvalt, is dat de winkel heel fris oogt.” Hij is als bewoner blij weer dichtbij te kunnen winkelen. “We kwamen vaak in Alvo en moesten elders onze toevlucht zoeken. Met de auto was het een omweg en met de fiets niet altijd handig. Hier kan je ondergronds parkeren of kan ik snel even met de fiets.”

André is een van de eerste klanten. © Walter Saenen

Ook Nielenaren Kelly Daelemans en Vera Vermant wilden de opening niet missen. “We kennen Jumbo al van in Nederland waar we op de camping staan”, vertellen moeder en dochter. “We gaan daar dan ook altijd winkelen. In de winter reden we soms speciaal naar Nederland”, lacht Vera. “Ik vind de indeling een pak beter en overzichtelijker tegenover Alvo. Een groot pluspunt is ook de zelfscan. Met een drukte als nu waren we op een paar minuten gesteld”, zegt dochter Kelly.

Vera Vermant en Kelly Daelemans. © Walter Saenen

“Met een heel breed assortiment aan de laagste prijzen, wil Jumbo de verwachtingen van de klanten voortdurend overtreffen”, zegt Peter Isaac, managing director van Jumbo België. “Klanten vinden in de nieuwe winkel bijvoorbeeld ook verschillende producten uit het HEMA-assortiment terug.”

De winkel in Niel is geopend op maandag van 12 tot 20u, van dinsdag tot zaterdag van 8 tot 20u en op zondag tussen 8.30 en 12u. Het is de zevende Jumbo-winkel in Antwerpen en de 22ste vestiging in België.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV