Op de valreep nog vier (!) aanwinsten voor Zulte Waregem: productieve Transfer Deadline Day

Zulte Waregem heeft op de avond van Transfer Deadline Day nog een broodnodige aanvallende versterking binnen gehengeld. Essevee vond namelijk een akkoord met het Noorse FK Haugesund over de transfer van aanvaller Alioune ‘Badou’ Ndour (24). Daarnaast heeft Zulte Waregem op de slotdag van de mercato ook nog een tweede transfer afgerond. Het haalt namelijk Kevor Palumets (19) van het Estse Paide Linnameeskond naar de Gaverbeek.

tjm, dvd

Ndour speelde nog maar sinds 2021 voor Haugesund, maar was er in 47 matchen wel goed voor 16 goals en 7 assists. Zulte Waregem mikte al langer op de komst van de Senegalese aanvaller, maar Haugesund wilde het onderste uit de kan en hield lang het been stijf. Op de laatste dag van de mercato vonden de clubs echter alsnog een akkoord. Ndour is voor Haugesund de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis. Hij tekende voor vier seizoenen. “Het is moeilijk om te beschrijven hoe gelukkig ik ben met deze stap in mijn carrière”, vertelt Ndour op de clubwebsite. “Als kind droomde ik ervan om veel doelpunten te maken. Ik zal dan ook elke dag hard werken om die droom waar te maken in de Elindus Arena.”

Middenvelder van Estse Paide Linnameeskond

Middenvelder Kevor Palumets (19) van het Estse Paide Linnameeskond tekent bij Essevee een contract van drie seizoenen met een optie voor een extra jaar.

Voor de volgers van de Belgische clubs in Europa is Palumets niet helemaal een onbekende. De aanvallende middenvelder speelde immers vorige maand nog twee keer mee met Paide in de tweede voorronde van de Conference League tegen Anderlecht. In totaal kwam hij 48 keer in actie voor Paide. Bij de jeugd kwam hij ook nog uit voor het Italiaanse Bologna.

Nu trekt de Est dus naar Zulte Waregem. “Na de passage bij Bologna is het mijn eerste buitenlandse avontuur en ik kijk hier enorm naar uit”, vertelt Palumets op de clubwebsite. “Deze stap komt op het ideale moment in mijn carrière. Zowel het project van de club, als hun waarden en normen sluiten perfect aan bij mijn verwachtingen. Ik sta te popelen om de kleuren van Essevee te verdedigen en zo de fans blij te maken.”

Op de valreep nóg twee versterkingen

En zo werd het uiteindelijk een productieve Transfer Deadline Day voor Zulte Waregem, want laat op de avond stelde Essevee nog zijn twaalfde én dertiende aanwinst van deze zomer voor. Ook Pape Demba Diop (18)en Chiniso Offor (22) vervoegen immers op de valreep nog de troepen van Mbaye Leye.

Diop is een landgenoot van Leye en viel in zijn thuisland op in een voetbalacademie. De Senegalees trainde een tijdje geleden al even mee bij Essevee en scoorde ook in een oefenmatch met Jong Essevee. Ondanks interesse van het Franse Loriont ondertekende hij nu ook een contract voor twee seizoenen met een optie voor twee extra jaren in de Elindus Arena. 

De Nigeriaan Chinonso Offor ruilt dan weer het Canadese Montréal FC in voor een verblijf aan de Gaverbeek. Offor speelde 41 wedstrijden in de MLS, maar mag het nu gaan bewijzen aan de Gaverbeek. Hij wordt gehuurd tot het einde van het seizoen.

Offor zakt later deze week af naar België. Diop is op zijn beurt op interlandbreak met de U21 van Senegal.

MEER OVER SV Zulte Waregem

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL