Tessa Wullaert mocht niet ontbreken op het scorebord. ©  BELGA

Red Flames mogen naar de WK-barrages na ruime winst tegen zwak zusje Armenië

De Red Flames hebben hun laatste WK-kwalificatiematch met 0-7 gewonnen in Armenië. Door die winst leggen ze beslag op de tweede plaats in groep F, die recht geeft op deelname aan de barrages in oktober. Vrijdag wist Noorwegen zich dankzij een 0-1-zege in Leuven als groepswinnaar rechtstreeks te plaatsen voor het WK 2023 in Nieuw-Zeeland.

Michael Van Damme

België begon als tweede aan de laatste speeldag, met twee punten meer als concurrent Polen. Een gelijkspel volstond, maar de Red Flames verpletterenden het zwakke Armenië, dat in tien wedstrijden geen enkel punt pakte. Polen klopte ook Kosovo ruim, maar dat deed niet meer ter zake.

Van Kerkhoven wist drie keer te scoren en verder troffen ook Kees, Vanhaevermaet, Eurlins en Wullaert raak. Voor Tessa Wullaert was het al haar zestiende treffer in de WK-voorrondes, waarmee ze topschutter is. De Belgische dames scoorden in tien wedstrijden liefst 56 keer.

Van de negen teams die tweede eindigden in hun WK-kwalificatiegroep, mogen de beste drie meteen naar de tweede ronde van de barrages, terwijl de andere zes eerst tegen elkaar een eerste barrageronde spelen.

Uiteindelijk stoten maar twee van de drie overgebleven teams in de barrages door naar het WK op basis van hun resultaten in de groepsfase en de tweede barrageronde.

Vastgoed

Jobs in de regio