De gemeente plaatst waarschuwingsborden. © IF

Bonheiden plaatst waarschuwingsborden tegen storm- en brandgevaar

Bonheiden -

Door de warme zomer en droogte bouwt Bonheiden voorzichtigheid in en waarschuwt het gemeentebestuur inwoners via borden voor brandgevaar in bossen, parken en natuurgebieden. Ee wordt ook gewezen op een verhoogd risico op storm.

Erik Van Eycken

“Het is onze verantwoordelijkheid om bezoekers te informeren over de gevaren die hij zelf niet altijd ziet. In het verleden gebeurde dit bij stormweer door de ingangen van bossen, parken en natuurgebieden af te sluiten met rode linten en dranghekken. Dat was te arbeidsintensief en te tijdrovend”, zegt burgemeester Lode Van Looy (BR 30).

Samen met Noodplanning Waterkant plaatst het bestuur nu borden aan alle belangrijke ingangen van bossen, parken en natuurgebieden. “Op deze borden staat een QR-code waarmee bezoekers meteen kunnen nagaan welke risicocode van toepassing is”, zegt Van Looy. Er komen ook onderborden duidelijk maken dat honden aan de leiband moeten. “We merken dat mensen maar al te vaak deze regel aan hun laars lappen”, zegt de burgemeester.

De gemeente plaatst de borden niet alleen aan eigendommen die het zelf beheert, maar ook aan alle bossen en parken die publiek toegankelijk zijn, zoals het domein Zellaer.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio