De minister kreeg onder meer een rondleiding bij Verheyen, een van de bedrijven van B&R Bouwgroep. © Tommy Maes

Federaal minister Clarinval doet zomerstage bij B&R Bouwgroep

Arendonk -

Federaal minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s David Clarinval (MR) bracht dinsdag een bezoek aan B&R Bouwgroep in Arendonk. Het bezoek past in de Voka Zomerstages waarbij politici kennismaken met bedrijven.

Van de Wetstraat naar de werkvloer. Dat is het motto van de Voka Zomerstages die ondernemersorganisatie Voka tijdens de zomermaanden organiseert. De bedoeling van die zomerstages is dat ministers en parlementsleden kennismaken met een bedrijf. “Zo leren politici de werking van een bedrijf beter kennen”, vertelt Astrid Vanbever van Voka Mechelen-Kempen.

“Politici kiezen vaak een sector waar ze meer over willen weten. Voor bedrijven is het interessant om hun specifieke noden toe te lichten. Diverse bedrijven uit verschillende sectoren nemen deel aan de zomerstages en de parlementsleden en ministers schrijven zich hier vooraf voor in. De bedrijven zelf werken het programma uit.”

Minister Clarinval krijgt een toelichting over de sandwichpanelen (prefab-gevels op maat) die Verheyen maakt voor een bouwproject in Antwerpen. © Tommy Maes

Zo doet federaal minister van Middenstand, Zelfstandigen en Kmo’s David Clarinval (MR) zo een zomerstage bij B&R Bouwgroep in Arendonk. “We zijn een groep van een twintigtal bouwbedrijven met elk hun specialisatie”, vertelt Marijn Buijs, verantwoordelijke Communicatie & Marketing van B&R.

“Zo bevat onze groep zowel bedrijven die zich richten op projectontwikkeling als aannemersbedrijven en bedrijven die instaan voor productie en afwerking. Dankzij deze zomerstage maakt de minister kennis met onze bouwbedrijven en de innovatie die we toepassen. We lichten bijvoorbeeld ons BIM-model toe, waarbij we een volledige 3D-ontwerp van een project op de werf gebruiken. Dankzij dat model vermijden we faalkosten door verkeerde beslissingen of bouwfouten. Daarnaast kunnen we de noden van onze bedrijven en de bouwsector in het algemeen aankaarten bij de minister. Zo is bijvoorbeeld het vinden van bijkomende goede medewerkers een uitdaging. Een ander vraagstuk is hoe we op een duurzame en correcte manier buitenlandse medewerkers kunnen inzetten.”

Het bedrijf kan zelf ook specifieke noden aankaarten bij de minister. © Tommy Maes

Aan de hand van vergaderingen, presentaties en rondleidingen maakt minister Clarvinval kennis met B&R Bouwgroep en de verschillende bedrijven die er onderdeel van uitmaken. Zo krijgt hij een rondleiding bij Verheyen, een bedrijf dat geavanceerde prefab betonnen constructies op maat maakt. De minister kijkt mee hoe Verheyen sandwichpanelen of volledig uitgeruste prefab-gevels op maat produceert voor een bouwproject in Antwerpen.

Minister Clarinval staat achter het idee van de Voka Zomerstages. “Het is een uitstekend initiatief om kennis te maken met specifieke bedrijven en sectoren”, zegt hij. “De bouw is bijvoorbeeld een belangrijke en boeiende sector en B&R Bouwgroep is een uitstekend voorbeeld van een bedrijf dat dankzij innovatie zich kan onderscheiden van de concurrentie.”

  (Tommy Maes )

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio