© ATV

Twaalf uur alcoholverbod in domein Frijthout voor scoutsfeest in buurgemeente

Hove -

Met een burgemeesterbesluit heeft Bart Van Couwenberghe (N-VA) aangegeven dat er vanaf vrijdag 9 september 18 uur tot en met zaterdag 10 september 6 uur een alcoholverbod geldt in landschapspark Frijthout. De reden voor deze beslissing is een feest van Scouts Boechout een beetje verderop.

Filip Spoelders

De Boechoutse jeugdvereniging organiseert vrijdagavond met Apéro 31 een afterworkevenement aan het Molenveld, op wandelafstand van park Frijthout in Hove. Uit ervaringen na voorgaande evenementen wil Hove de overlast in het landschapspark voorkomen. “Het gaat voornamelijk om het fenomeen van ‘indrinken’ waarbij jongeren samen komen op een openbare plaats om alcohol te nuttigen voor ze naar een fuif gaan. Bij de laatste fuiven en evenementen stelden we erna vast dat er in Frijthout zeer veel overlast van sluikstort, vooral drankverpakkingen, en vandalisme, zoals de vernieling van verkeersborden en fietsenstallingen, was”, communiceert de gemeente.

Het alcoholverbod geldt voor het gebruik van alcoholhoudende dranken en het bezit van geopende flessen, blikjes en dergelijke die alcoholhoudende dranken bevatten. Bij overtredingen neemt de politie de alcohol in beslag.

Aangeboden door onze partners