Maarten Schuermans met de plaat van het eerste festival © evdw

Jazz op de Hei bereidt terugkomst voor met vier kleine muzieksessies

Kalmthout -

‘Jazz op de Hei’ was tot voor twintig jaar een muzikaal begrip in Kalmthout. In 2002 kwam daar een eind aan, maar volgend jaar is het muziekfestival terug van weggeweest. De komende maanden komen er vier minisessies als voorsmaakje.

Maarten Schuermans (46) is jazzliefhebber. Samen met enkele muziekvrienden werkt hij aan de terugkomst van Jazz op de Hei: “Dit ontstond veertig jaar geleden als een soort familiefeest voor leraren en medewerkers van het stedelijk onderwijs. Op domein Diesterweg, dat toen nog helemaal in handen was van de stad Antwerpen, werd dan wat bijgepraat voor het nieuwe schooljaar begon. Het feest ging altijd door eind augustus.”

Jazz op de Hei ging twee decennia mee. Na twintig jaar stilte wil Maarten Schuermans het festival nieuw leven inblazen. “Eind augustus 2023 gaat er opnieuw jazz klinken op de hei. Dat gebeurt niet meer op domein Diesterweg. Een juiste locatie hebben we nog niet, maar festival zal wel degelijk dicht bij de natuur plaatsvinden.”

De initiatiefnemers willen met de herintrede van het festival jazz toegankelijk maken voor een groot publiek. “Jazz schrikt veel mensen nog af en met dat gevoel willen we afrekenen. Het festival gaat jazz openstellen voor een groot publiek. Daarom brengen we op voorhand vier miniconcerten. Deze kleinschalige sessies gaan telkens door op een andere en geheime plek. Wie inschrijft, komt samen op een plaats en van daaruit vertrekken we dan naar de locatie. Het eerste miniconcert is trouwens al uitverkocht. Er komt nog een sessie op 16 december. Ook in maart en mei volgend jaar zijn er miniconcerten.”

www.jazzopdehei.be

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio