Acteur Iain Glen (op teenslippers) gaat graag op de foto met chef Anja Vlaeymans (rechts van hem), serveerster Yoena en flexi Geert die een grote fan is. © RR

Bistro Het Looks vereerd met bezoek ‘Game of Thrones-ster’: “Hij kwam hier op teenslippers toe met de fiets”

Lier -

Chef-zaakvoerder Anja Vlaeymans van bistro Het Looks in Lier kreeg afgelopen week al drie keer ‘Game of Thrones’-ster Iain Glen over de vloer. Dat hij haar ‘I like your food’ toevertrouwde, maakt haar zeer vereerd.

De Schotse acteur Iain Glen, Jorah Mormont in de populaire tv-reeks ‘Game of Thrones’, vertoeft momenteel in Lier voor opnames voor de film ‘The Last Front’. Donderdagavond kwam hij de eerste keer Het Looks binnengewandeld. Het was serveerster Yoena die hem herkende.

“Uiteraard gaf dat kriebels, want dat is toch wel speciaal”, grinnikt de zaakvoerster. “Maar we gingen niet meteen de paparazzi of ‘lastige fan’ uithangen. We lieten hem rustig van zijn diner genieten. Hij zat er op z’n gemakje op zijn iPad. Misschien was hij zijn script wel aan het instuderen.”

Hoe de acteur Het Looks wist te vinden, daar heeft Anja het raden naar. “Ik vermoed dat onze rustige ligging er wel wat mee te maken heeft. We zitten nog net binnen de Vesten en dus in het centrum, maar zijn toch redelijk rustig gelegen. En we hebben een binnentuin. Ik kan aannemen dat hij dat verkiest boven bijvoorbeeld het Zimmerplein.”

Het moet ook zijn dat Anja’s gerechten hem bijzonder goed bevielen, want intussen keerde de acteur al twee keer terug. “Ik was zaterdagnamiddag in de keuken met de mis-en-place bezig toen ik iemand ‘hello, hello’ hoorde roepen. Het was Iain. Hij vroeg of hij ’s avonds nog zou kunnen komen eten.”

Op zondag stond Iain er weer. “Ik had net het laatste bord uitgestuurd toen hij arriveerde”, lacht Anja. “De acteur blijkt een groot visliefhebber te zijn. Omdat ik met verse, seizoensgebonden producten werk, werk ik met een beperkte kaart. Aangezien hij alle visgerechten al had uitgeprobeerd, heeft hij dan een pasta met scampi gegeten.”

“Omdat het al de derde keer was dat hij terugkwam, hadden we zoiets van: ‘nu willen we toch wel een foto’. Dat was gelukkig geen enkel probleem. We voerden ook een kort gesprek. Hij vertelde dat hij nog een week in Lier vertoeft en dat hij nog wel eens zou komen eten. Bij de serveerster had hij trouwens al geïnformeerd naar onze sluitingsdagen. Deze week wisselt ook net onze menu, wat hem nieuwsgierig maakte. Daarna vertrok hij, op zijn teenslippers en met de fiets. Heel casual. Hij past eigenlijk helemaal in het kader dat wij nastreven: lekker dineren in een heel gewone, casual sfeer. Hij is een heel rustig, aangenaam persoon.” (bar)

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio