Racing Mechelen neemt het op zaterdag 10 september aan Poeyelheide in Gierle op tegen KVC Lille United. © Mpics

Gemeente neemt extra maatregelen voor risicomatch tussen KVC Lille United en Racing Mechelen

Lille, Mechelen -

Het gemeentebestuur van Lille neemt op zaterdag 10 september samen met de politie voor de wedstrijd van KVC Lille United tegen Racing Mechelen enkele maatregelen om de veiligheid te garanderen. De aanrijroutes voor de supporters naar het terrein aan Poeyelheide in Gierle lopen gescheiden.

Bart Van den Langenbergh

De komst van de spelers en supporters van Racing Mechelen verhoogt opnieuw de paraatheid van de veiligheidsdiensten en de gemeente. Beide clubs promoveerden naar tweede amateurklasse en moeten net als vorig seizoen de confrontatie met elkaar aangaan.

Op 9 april van dit jaar leidde de wedstrijd tussen de twee ploegen nog tot strenge maatregelen zoals een beperking van het aantal bezoekers op het sportcentrum Balsakker. Racing kon toen in Lille de kampioenstitel pakken, maar daar staken de Krawaten een stokje voor.

Komende zaterdag is de situatie wel anders, maar het schepencollege van Lille en de politie beschouwen de wedstrijd nog altijd als een risicomatch. De fusieclub KVC Lille United heeft intussen de site van het sportcentrum Balsakker in Lille verlaten. In afwachting van de realisatie van het nieuwe stadion in de Heggelaan in Poederlee werkt Lille de thuiswedstrijden af op het veld van het voormalige FC Gierle aan Poeyelheide.

De wedstrijd tussen Lille United en Racing Mechelen vindt zaterdag 10 september om 18u plaats aan Poeyelheide in Gierle. © RR

Gescheiden stromen

De bal op Poeyelheide gaat zaterdag al om 18u rollen. Er geldt wel een aantal verkeersmaatregelen om beide supportersstromen te scheiden.

Alle verkeer is zaterdag tussen 16.30u en 21u verboden in Poeyelheide tussen de ingang voor de supporters van KVC Lille United en de ingang voor de supporters van Racing Mechelen Het tweerichtingsverkeer in de straat wordt opgeheven en er geldt eenrichtingsverkeer in Dingdongen in de richting van Gierle.

De aanrijroutes voor de thuissupporters en bezoekers worden gescheiden. De fans van Racing Mechelen moeten Gierle binnenrijden via de afrit 22 van de E34. De supporters van Lille volgen een route via Baan. De politie vraagt ook aan de supporters die met eigen vervoer komen om hun auto’s op Poeyelheide recht naast elkaar te parkeren.

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS