Shajitha Sinnadurai. © Nattida-Jayna Kanyachalao

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Tijdens de week zetten we de boel wel eens op stelten”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Shajitha Sinnadurai (22).

“Ik heb mijn hele jeugd doorgebracht in Westland, een gemeente ergens tussen Rotterdam en Den Haag. Ik droom van een carrière in de dierengeneeskunde, maar in Nederland is het haast onmogelijk om dat te bereiken. De opleiding wordt maar in één universiteit gegeven en slechts 250 studenten krijgen die kans. Ik heb geprobeerd, maar was niet geslaagd voor het toelatingsexamen.”

“En zo belandde ik vorig jaar in Antwerpen. Dat was absoluut geen straf, want ik hou van de stad. Ik was er al een aantal keer geweest maar sinds ik hier ook op kot zit, leer ik pas echt de leuke plekjes kennen. De buurt rond het stadspark, waar ik woon, is fijn. Maar echt relaxen doe ik het liefst in de botanische tuin, al zijn de kaaien natuurlijk ook erg fraai.”

“Alles is ook zo vlak bij elkaar, en dat maakt de koekenstad zo aangenaam. Het enige minpunt is dat ik elke dag wel een tijdje onderweg ben van en naar Campus Drie Eiken, waar ik mijn lessen volg. De opleiding is enorm pittig, maar tegelijkertijd razend interessant. Ik hoop dan ook dat ik voor al mijn herexamens zal slagen.”

“Ik heb er nu nog twee te gaan en daarna twee weken vrij. Hopelijk arrangeer ik nog een tripje naar het buitenland. Even naar Nederland kan natuurlijk ook. Tijdens het academiejaar breng ik ieder weekend thuis door. Of ik dan niet net de leukste momenten mis? Ach, daar hoef je je geen zorgen om te maken. Tijdens de week durven we de boel ook wel eens op stelten te zetten.”(lava)

MEER OVER Allemaal Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio