De catalogus maakt de inwoners wegwijs in klimaatvriendelijke ingrepen in en rond de woning. © rr

Hemiksem brengt catalogus uit met tips om woonomgeving klimaatvriendelijker te maken

Hemiksem -

Het lokaal bestuur van Hemiksem lanceert een eigen digitale Natuurbuur-catalogus die de inwoners tips geeft om de woonomgeving klimaatvriendelijker te maken. Ook de gemeentelijke initiatieven zijn in de catalogus opgenomen.

“Heel wat inwoners willen zich engageren voor het klimaat, maar vragen zich af wat ze precies kunnen doen”, zegt schepen van Milieu Jenne Meyvis (Groen). “Met Natuurbuur geven we een positief antwoord op deze vraag. De catalogus is bovendien erg gebruiksvriendelijk. Je navigeert virtueel door een Natuurbuur-wijk waarin alle maatregelen zijn toegepast. Zo zie je meteen wat er mogelijk is op jouw woonplek.”

“Je gras laten groeien, een haag planten, een paar bomen en struiken zetten en je schutting of muur laten begroeien, kan het bodemklimaat in je tuin tot ruim vijf graden koeler maken. Wat plantjes op je dak installeren of een regenwatervijver in je tuin aanleggen, vermindert dan weer de druk op de riolen tijdens hevige regenbuien”, geeft de schepen als voorbeelden.

“Elke oplossing wordt helder uitgelegd met een doe-het-zelf-stappenplan en een bijbehorend boodschappenlijstje. Ook zie je telkens wat de concrete impact van elke oplossing op het klimaat is. Verder lees je welke subsidies er zijn, of er bijkomende lokale voorschriften gelden en bij welke plaatselijke handelaar je desgewenst terecht kan.”

De Natuurbuur-catalogus is hier te raadplegen.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners