©  BELGA

Na de historische 21 op 21 van Antwerp: enkel Standard deed het de Great Old voor (en het was geen garantie op succes)

Antwerp boekte zondag zijn zevende competitiezege van het seizoen. De Great Old kan in de Jupiler Pro League een perfect rapport voorleggen, wat de fans luidop doet dromen. “Haroun, Haroun, wij worden kampioen”, galmde afgelopen weekend door de Bosuil. Zover is het echter nog lang niet.

Dennis Rosiers

LEES OOK. Antwerpcoach Van Bommel begon ook bij PSV en Wolfsburg perfect aan de competitie: “Het lijkt wel of hij er een patent op heeft”

Mark van Bommel bewees eerder bij PSV en Wolfsburg al dat hij als een speer aan het seizoen kan beginnen. De Nederlander doet dat kunststukje bij Antwerp voorlopig vlotjes over. Een kijkje in de geschiedenisboeken bewijst dat dit verre van evident is. Sinds de invoering van de play-offs (seizoen 2009-2010) slaagde er eerder amper één club in om na zeven wedstrijden foutloos te blijven.

Standard ging in 2013 als een komeet van start. De Rouches, met jongens als Jelle Van Damme en Michy Batshuayi in de rangen, begonnen zelfs met negen opeenvolgende overwinningen aan het seizoen. De Luikenaars sloten de reguliere competitie af als koploper, maar zouden uiteindelijk nog naast de titel grijpen.

 ©  BELGA

In de play-offs (toen nog met zes clubs) zette Anderlecht een fenomenale eindsprint in. Paars-wit wipte dankzij een 22 op 30 nog over Standard, dat uiteindelijk vrede moest nemen met de tweede plaats.

Komende zondag gaat Antwerp in het Jan Breydelstadion op zoek naar een achtste zege op rij. Cercle Brugge, dat zijn start compleet miste, moet daarin het kind van de rekening worden.

LEES OOK. Hoe Royal Antwerp na zijn vorige recordreeks opstoomde naar de landstitel

Vastgoed

Jobs in de regio