©  Nattida-Jayne Kanyachalao

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Overstap gemaakt van Gent naar Antwerpen, en daar heb ik geen spijt van”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Louis Van Rompaey (23).

Laurens Van Aert

“Mijn roots liggen in Antwerpen, maar de afgelopen vijf jaar woonde ik in Gent waar ik interieurvormgeving studeerde. Ik kon bij Fest aan de slag, een Amsterdams meubel- en designmerk dat zijn vleugels wilde uitslaan in de Arteveldestad en mij de kans gaf om de winkel te openen.”

“Een tijdje geleden kreeg ik te horen dat ze me er in Antwerpen graag bijhadden. Sinds kort ben ik dus medeverantwoordelijke voor de winkel. De eerste dagen van het schooljaar wordt de deur niet bepaald platgelopen, maar binaire puzzels oplossen in de zon tussendoor is ook niet slecht.”

“Drukke dagen of niet, ik ben blij met mijn terugkeer naar ’t stad. Ik woon sinds juni met mijn vriendin op het Zuid. Ik ben opnieuw dichter bij mijn familie en vrienden. Eigenlijk speelt mijn sociale leven zich hier af in deze stad. En dat is reden nummer één waarom ik niet twijfelde over het aanbod van Fest Antwerpen.”

“Gent is aangenaam, maar de koekenstad heeft die gezellige terrasjescultuur. Die heb ik echt enorm gemist. Alleen: goed voor de portefeuille is dat allerminst.”

MEER OVER Allemaal Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio