De drugs bevonden zich in een woning in Geerdegem-Schonenberg. ©  Getty Images/iStockphoto

Politie Mechelen treft honderden kilo’s cocaïne aan bij huiszoeking in woning: twee dertigers aangehouden

Mechelen, Bonheiden -

Bij een huiszoeking in een woning in Mechelen-Zuid heeft de politie afgelopen weekend honderden kilo’s cocaïne aangetroffen. Van de vijf verdachten uit Bonheiden en Mechelen die de politie arresteerde, heeft de onderzoeksrechter er maandag twee dertigers aangehouden.

Naar verluidt kwam bij de politie Mechelen-Willebroek een tip binnen over verdachte activiteiten in een woning in Geerdegem-Schonenberg. Afgelopen zaterdag ging het korps over tot actie en organiseerde het een huiszoeking in de betrokken woning, niet ver van de watertoren. Daarbij hebben speurders honderden kilo’s cocaïne gevonden en ook een flinke som cash. Alles werd in beslag genomen. Ook elders zouden er huiszoekingen hebben plaatsgevonden.

Het parket van Antwerpen bevestigt maandag dat er bij een huiszoeking in de Dijlestad drugs werden gevonden. In het belang van het onderzoek is het bijzonder karig met informatie. “Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor handel in verdovende middelen. Voor het onderzoek werden vijf personen gearresteerd”, zegt Lieselotte Claessens, woordvoerster van de Mechelse afdeling van het parket Antwerpen.

Van de vijf verdachten heeft de onderzoeksrechter er maandag uiteindelijk twee aangehouden. Het gaat om twee mannen van 32 jaar uit Mechelen en Bonheiden. De anderen mochten beschikken. De recherche van de politie Mechelen-Willebroek voert het verdere onderzoek. (svh, tdk)

MEER OVER Misdaad Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio