Jan De Bie en Jef Schoofs brengen met kalkverf 30 aan op het kruispunt van de Pastoor Ceulemansstraat en Pastorijstraat. © Ronny van den Ackerveken

Groen voert actie voor zone 30 aan kinderclub De Spetter

Merksplas -

Op het wegdek van de straten aan kinderclub De Spetter in Merksplas was maandagochtend het getal 30 aangebracht. Groen Merksplas wil op die manier duidelijk maken dat de zone 30 in het centrum moet uitgebreid worden.

Ronny van den Ackerveken

Met kalkverf hadden de leden van Groen op meerdere plaatsen 30 geschilderd op de Pastorijstraat en de Pastoor Ceulemansstraat. “De kinderclub is gevestigd in de oude pastorij en ligt aan de drukke verbindingsweg tussen Merksplas en Hoogstraten”, legt Groen-gemeenteraadslid Jan De Bie uit. “Er rijdt veel zwaar verkeer en de zichtbaarheid is beperkt door de haakse bocht met de Kerkstraat. Voor en na de schooltijden is het er een komen en gaan van ouders en kinderen, zeker nu de voor- en naschoolse opvang niet meer in de scholen zelf is. In combinatie met een hogere snelheid maakt het van de omgeving van de Spetter een onveilige omgeving voor jonge kinderen en hun ouders. Er zijn wel kiss & ride-zones gemaakt, maar de zone 30 van de schoolomgeving uitbreiden in de Pastorijstraat lijkt ons een nog betere oplossing.”

Fietsstraten

Aan de ouders die hun kinderen maandagochtend naar De Spetter brachten, werden flyers uitgedeeld. Groen Merksplas is op haar website ook met een petitie gestart voor de uitbreiding van de zone 30. “Na jaren aandringen kwam er een schoolstraat in de Kloosterstraat, zodat er geen auto’s meer mogen rijden bij het begin en het einde van de schooldag”, zegt Groen-gemeenteraadslid Jef Schoofs. “In de omgeving van de gemeentelijke basisschool Qworzó zijn fietsstraten. Ook voor de Pastoor Ceulemansstraat, die vlak bij de kinderclub ligt en op een schoolroute, is het inrichten van een fietsstraat volgens ons een goed idee. Uiteraard niet zonder eerst in overleg te gaan met de buurtbewoners en de gemeentelijke adviesraad verkeer.”

www.groenmerksplas.be

 © Ronny van den Ackerveken

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio