Lars Vanden Heede is de snelste junior, voor Milan Van Den Haute en Yarno Van Herck. © VDB

Wielrennen beloften/junioren/nieuwelingen Memorial Igor Decraene

Oost-Vlaamse junioren schitteren in Memorial Igor Decraene

Waregem -

De Oost-Vlaamse junioren trokken in Waregem aan het langste eind in de Memorial Igor Decraene. Lars Vanden Heede verraste met winst voor Milan Van Den Haute en topfavoriet Yarno Van Herck. Belgisch kampioene Febe Jooris won bij de vrouwen.

Freddy De Geest

Bij de beloften stond er zoals algemeen verwacht geen maat op specialist Alec Segaert (Lotto Soudal U23), die het haalde voor Thibaut Bernard en Victor Vercouillie. Michiel Coppens redde de Oost-Vlaamse eer met een achtste plaats. Jelle Declerck en Ben Squire, die sterk presteerden in Poperinge en Borlo, kwamen deze keer niet in aanmerking voor een topnotering.

Bij de junioren schreven de Oost-Vlaamse renners en rensters een ander verhaal. Febe Jooris won, maar dit keer met slechts veertien seconden voorsprong op supertalent Xaydee Van Sinaey, die steeds beter uit de verf komt in het tijdrijden. Cléo Kiekens, die 44 seconden toegaf, zorgde voor een compleet Oost-Vlaams podium. Topfavoriet Yarno Van Herck was deze keer niet opgewassen tegen Lars Vanden Heede (Crabbé Toitures-CC Chévigny) en Milan Van Den Haute (Avia-Rudyo). Het verschil tussen Lars, die nooit beter reed dan de voorbije maand, en Milan was slechts zeven seconden. Yarno gaf dertien seconden toe. Maurits Van Peteghem (Onder ons Parike), een dag eerder nog winnaar, eindigde knap zesde.

Dat Laura Vierstraete (U17) en Julie Sap (elite) opnieuw succesvol waren, zal niet verbazen. Eerder waren ze dat ook al in Poperinge en Borlo. Eefje Brandt eindigde bij de elite tweede voor Saartje Vandenbroucke.

De Bock vloert Keppens

In afwezigheid van Jasper Schoofs werd er bij de nieuwelingen uitgekeken naar een duel tussen Aless De Bock en Cedric Keppens en dat kwam er ook. De Bock (Isorex Cycling Team) haalde met vier seconden van Keppens (Avia-Rudyco Cycling Team). Details maakten het verschil in de chronorit over 10,6 kilometer. Xander Scheldeman, ploegmakker van De Bock, eindigde derde en maakte het ploegsucces compleet. Matthijs De Clercq (KVC ’t Meetjesland Knesselare) bevestigde enige aanleg voor het tijdrijden met een zesde plaats.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio