De Kattenbergse Rommelmarkt blijkt voor velen ieder jaar een bezoekje waard. 

Kattenbergse Rommelmarkt geeft afdankertjes nieuw leven

Ekeren -

Puffend onder een bloedhete zon kuierden duizenden schattenjagers zich tussen de 379 standje op de rommelmarkt op de Ekerse Kattenberg. Het is alsof de standhouders hun zolder en kelder hebben leeggehaald.

Jef Swinnen was zijn oude Underwood typemachine snel kwijt. © mawo

En dat hebben de meeste ook. “Dat ouderwets en aftands typemachine van Underwood stond in de weg”, zegt Jef Swinnen. “Nooit gedacht ik er een koper zou voor vinden. De eerste Underwood dateert uit 1895 en is een product van het Amerikaanse bedrijf The Underwood Typewriter Compagny. Het toestel werd populair tijdens de eerste helft van de 20ste eeuw. “Hoe oud mijn Underwood is, weet ik niet, maar ik vond al snel een koper.”

De man met het (veel te kleine) hoedje. © mawo

De Kattenbergse Rommelmarkt in een organisatie van het EVA centrum. Fri Van Looy is best tevreden met de opkomst. 192 buurtbewoners stonden voor eigen deur. 187 standhouders kwamen van buiten Ekeren. Een van de lokale verenigingen die deelnamen was Transitie Ekeren. Zij vieren in de pluktuin in het Hagelkruispark vrijdag 9 september vanaf 19 u hun eerste verjaardag. Volgend jaar wordt de 40ste editie van de rommelmarkt gevierd. EVA organiseert op zaterdag 1 oktober een rommelmarkt op Rozemaai.

De man met het draaiorgeltje met (plusje) aapje. © mawo

  (mawo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners