Van de voormalige kliniek De Voorzorg bleef enkel de voorgevel overeind. © Copandi

Bouw woonproject op site voormalige kliniek De Voorzorg gaat binnenkort van start

Mechelen -

De bouw van het nieuwe woonproject Beghardi op de site van de voormalige kliniek De Voorzorg in het centrum van Mechelen gaat binnenkort van start. Van de zestien woongelegenheden zijn er nog vijf te koop. Over de stijgende bouwkosten moeten kandidaat-kopers zich volgens de vastgoedmakelaar geen zorgen maken.

Sven Van Haezendonck

Projectontwikkelaar Stigt kocht de gebouwen in de Nieuwe Beggaardenstraat een tweetal jaar geleden. Tijdens de afbraak van de voormalige kliniek enkele maanden terug bleef enkel de statige voorgevel overeind. De monumentale poort geeft in de toekomst toegang tot een groot appartement met een eigen tuin.

Achter de gevel verrijst een nieuwbouw en links ervan een hedendaagse versie van een diephuis met in totaal tien appartementen. In de binnentuin is er plek voor vier gezinswoningen, in de Arme Clarenstraat worden twee rijhuizen gebouwd. Allemaal hebben ze zicht op een binnentuin van zo’n vijfhonderd vierkante meter.

Voor vijf woongelegenheden zoekt de ontwikkelaar nog een koper. “We hebben nog twee tuinwoningen in de aanbieding, twee duplexappartementen en een appartement”, vertelt Steven Plompen van Copandi Vastgoed.

De appartementen en woningen hebben allemaal zicht op de binnentuin. © dmvA/Stigt

“Geen onaangename verrassingen”

Kandidaat-kopers moeten zich volgens hem geen zorgen maken over stijgende bouwkosten. “We werken met vaste niet herzienbare prijzen, zodat kopers niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Dat gebeurt niet overal”, zegt Plompen. In afwachting van de verdere ontwikkeling stelde Stigt de site ter beschikking van kunstenaars.

“In de loop van deze maand wordt gestart met het uitgraven van de ondergrondse parking. Daarna starten de werken voor de ruwbouw op. Voor mensen met interesse in het project organiseren we in oktober nog een opendeurdag op de site”, legt Steven Plompen uit.

Links de gevel van het nieuwe diephuis, rechts de bewaarde gevel van de voormalige kliniek. ©  dmvA/Stigt

www.beghardi.be

MEER OVER Bedrijven Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio