Themabeeld. © rr

Dronken bestuurder (21) vlucht na ongeval en vecht met de politie tijdens arrestatie

Deurne -

Een dronken jongeman (21) is zondagochtend opgepakt nadat hij aan hoge snelheid door de straten van Deurne scheurde. Bij het inhalen van een tram verloor hij de controle over het stuur. De bestuurder vluchtte weg, maar kon later ingerekend worden aan zijn woning. Hij verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. De twintiger was gekend bij de politie.

nelo

Een interventiepatrouille merkte zondagochtend een auto op dat hen aan hoge snelheid kruiste op de Herentalsebaan. Kort nadien haalde de wagen een tram in en verloor de bestuurder de controle over zijn stuur ter hoogte van de Kerkhofweg.

“Het voertuig ramde een verlichtingspaal, vernielde en fiets en crashte op de muur van het kerkhof”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Deze raakte zwaar beschadigd maar stortte gelukkig niet in. De bestuurder verliet zijn wagen en liep weg langs de Kerkhofweg.”

Een patrouille van de politie ging langs bij de woning van de eigenaar van de wagen. Op basis van de beschrijving van de bestuurder kwam een van de zonen in aanmerking als bestuurder. Terwijl de politie navraag deed aan de woning kwam de jongeman ter plaatse.

“Hij vertoonde duidelijke tekenen van alcoholgebruik en had een hoofdwonde. Hij ontkende echter betrokken te zijn bij een ongeval en probeerde de politiecontrole te negeren door de woning binnen te gaan. Toen de politie hem wilde fouilleren werd hij agressief en verzette hij zich hevig”, vertelt Migom.

Pepperspray

Uiteindelijk was het nodig om pepperspray te gebruiken alvorens de man gehandboeid kon worden. Tijdens zijn overbrenging naar het politiekantoor spuwde en stampte hij in het rond en schold hij de politie uit. De jongeman (21) zal na ontnuchtering verhoord worden, hij bleek goed gekend bij de politie.

Tijdens de politiecontrole kwam ook de vader van de bestuurder tussen om de politiecontrole te bemoeilijken. Ook hij schold de politie uit, maar werd niet gearresteerd. De gecrashte wagen moest getakeld worden, de vernielde verlichtingspaal werd beveiligd door Fluvius.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio