©  AFP

Soap van de mercato blijft voortduren: Bamba Dieng aangeboden bij Antwerp

Aanvaller Bamba Dieng (22) is door makelaars aangeboden op de Bosuil. Antwerp hapt niet meteen: uiteraard is Dieng een interessante speler, maar is een extra spits wel opportuun?

Pieter-Jan Calcoen

Bamba Dieng zorgde voor de soap van de zomermercato. De speler van Marseille zat klaar om naar Leeds te vliegen – de Engelsen boden tien miljoen euro -, maar maakte rechtsomkeer na een laat bod van Nice. Daar faalde hij evenwel voor zijn medische tests, naar verluidt door problemen met de knie. Eerder had ook Lorient geprobeerd om Dieng aan te trekken.

En zo zit Dieng nog steeds bij Marseille, waar hij zo snel mogelijk wil vertrekken. Volgens het Franse L’Équipe is Antwerp een optie, de leider zou volgens de krant zeven miljoen euro willen betalen voor Dieng. Dat werd ons niet bevestigd, maar de Senegalees is weldegelijk aangeboden bij Antwerp. De Great Old vindt Dieng uiteraard een interessante speler – bij elke Belgische club zou hij een meerwaarde zijn. Dat betekent niet automatisch dat Antwerp zal toehappen: na de Europese exit valt het maar te bezien of dure aanwinsten nog nodig zijn en bovendien heeft Antwerp met Frey en Janssen al twee goalgetters in zijn selectie zitten.

LEES OOK. Wat een soap! Privéjet staat klaar om Bamba Dieng naar Leeds te vliegen, die bedenkt zich, maar faalt uiteindelijk voor tests bij Nice

Vastgoed

Jobs in de regio