©  BELGA

Domper voor Jago Geerts! Concurrent Tom Vialle pakt wereldtitel MX2 GP na twee zeges in de slotmanche

Motorcrosser Jago Geerts (Yamaha) is er niet in geslaagd om de wereldtitel in de MX2 GP te veroveren. Onze landgenoot begon als leider aan de slotmanche, maar zag concurrent Tom Vialle de twee reeksen winnen. De Fransman springt zo nog over Geerts naar de leidersplaats.

Maarten Vanhoof, Jens JacobsBron: BELGA

Geerts begon aan de slotwedstrijd van het wereldkampioenschap in Afyonkarahisar met twee punten voorsprong (710 tegen 708) op de Fransman Tom Vialle (KTM). Die won zondag de eerste reeks voor Geerts en heeft nu 733 punten. Geerts staat tweede met 732 punten.

Geerts wist dus wat te doen in de afsluitende manche. Eindigde onze landgenoot voor Vialle, dan ging de wereldtitel naar Geerts. In elk ander scenario was de wereldtitel voor de Fransman. Geerts begon dan ook sterk aan de race en nam de kopstart, gevolgd door Vialle. Maar na enkele valpartijen van onze landgenoot, nam Vialle het commando over. De Fransman zou zijn leidersplaats nooit meer uit handen geven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor Jago Geerts (22) is het al de vierde keer dat hij op het eindpodium van het WK MX2 staat. Onze landgenoot mocht weliswaar nog nooit op de hoogste trede plaatsnemen. De voorbije twee jaar werd de Balenaar vicewereldkampioen, in 2021 achter de Fransman Maxime Renaux en in 2020 achter Tom Vialle. In 2019 eindigde hij al derde achter de Spanjaard Jorge Prado en de Deen Thomas Kjaer Olsen.

Vastgoed

Jobs in de regio