Weerman Frank Deboosere kondigt pensioen aan: “Ik ben 64, dit is de afscheidstournee”

Binnen een jaartje verdwijnt weerman Frank Deboosere (64) van de buis, want Vlaanderens bekendste weerman gaat met pensioen. Dat liet hij zaterdag weten in het Radio 2 programma Weekwatchers en wordt bevestigd door de VRT.

eadp & lto

“Ik ben 64. Dit is de afscheidstournee”, vertelde Frank Deboosere aan Ruben Van Gucht in het Radio 2-programma Weekwatchers. “Frank is vast in dienst bij ons en wordt volgend jaar inderdaad 65, waarop zijn pensioen dan ingaat”, klinkt het bij de VRT. Dat betekent dat hij zowel stopt bij Radio 2 als bij alle netten van de VRT. Deboosere zal het televisieweerbericht dus ook niet meer presenteren. “Een definitieve afscheidsdatum ligt voorlopig nog niet vast. Net als de opvolging, die moeten we ook nog bekijken”, klinkt het nog. Van een freelancemogelijkheid voor Deboosere om hem zo in dienst te kunnen houden, is volgens VRT geen sprake.

Dat Deboosere binnenkort, eens hij 65 wordt met pensioen moet, is in analogie met de voorbije afscheidsmomenten van nieuwsanker Martine Tanghe en sportverslaggever Michel Wuyts. Ook zij moesten weg bij de VRT eens ze de pensioenleeftijd bereikt hadden.

Vastgoed

Jobs in de regio