© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Politie betrapt bestuurder met 3,8 promille tijdens BOB-campagne in de zomer

Arendonk, Ravels, Retie -

De politiezone Kempen Noord-Oost heeft van begin juni tot eind augustus korte mobiele alcoholcontroles gehouden op uiteenlopende tijdstippen in Arendonk, Ravels en Retie.

Voor 17 bestuurders maakte de ademtest duidelijk dat ze zeer zwaar onder invloed waren. Hun rijbewijs werd vijftien dagen ingetrokken. Daar komt nog een zware boete en een rijverbod van de politierechtbank bij. Bij een bestuurder bedroeg het alcoholgehalte meer dan 3,8 promille, wat overeenkomt met 15 tot 20 glazen drank. De politie gaf 19 bestuurders een proces-verbaal omdat ze zwaar geïntoxiceerd waren. Ze moesten hun rijbewijs 6 uur inleveren. 14 bestuurders waren licht geïntoxiceerd en dat betekende het intrekken van het rijbewijs voor drie uren. Ze kregen ook een boete van 179 euro.

Verder betrapte de politie 14 bestuurders op rijden onder invloed van verdovende middelen. Ook die personen speelden hun rijbewijs 15 dagen kwijt en mogen zich aan een zware boete en een rijverbod verwachten. Een aantal voertuigen werd ter plaatse weggesleept omdat de bestuurders geen rijbewijs konden tonen. Ook van wie zonder verzekering reed, zijn voertuigen in beslag genomen. (ram)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio