©  BELGA

Cynthia Bolingo van zware blessure naar sterk nationaal record: “Ongelooflijk, echt de perfecte race”

Wat een onwaarschijnlijke terugkeer van Cynthia Bolingo. Anderhalve maand geleden nog geblesseerd afwezig op het WK in Eugene, op het EK in München net hersteld zevende in de finale van de 400 meter en gisteren zowaar een nieuw Belgisch record in 50”19.

brh

Bolingo heeft haar deel van de tegenslag wel gehad. Verleden jaar trok ze in topvorm naar de Spelen in Tokio, maar net voor ze een eerste keer in actie zou komen viel ze uit met een peesblessure. In februari liep ze een zware knieblessure op, waardoor ze pas net voor het EK in München weer in competitie verscheen. En nu dus al een absoluut hoogtepunt: een nieuw Belgisch record.

“Het was een ongelooflijke race, een perfecte wedstrijd”, glunderde Bolingo. “En zo’n wedstrijd lopen uitgerekend voor dit publiek, dat maakt me zo blij. Ik wilde het seizoen in schoonheid beëindigen, daarin ben ik echt wel geslaagd. Weet je, ik heb heel hard gewerkt tijdens mijn revalidatie. Ik heb al wat pech gehad, maar ik zie tegenslagen vooral als zegeningen. Moeilijke momenten maken je sterker en je leert meer uit pech dan uit overwinningen. Al geef ik toe dat ik het ook wel moeilijk heb gehad.”

De andere ploegleden van de Belgian Cheetahs streden onderling in een B-reeks. Helena Ponette bevestigde daarin haar sterke aflossingstraject in München met een nieuw persoonlijk record (51”82).

Vastgoed

Jobs in de regio