©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Clubs uit tweede amateur-afdeling schuiven Lyra-Lierse naar voor als titelfavoriet

Als we de trainers van de tegenstanders mogen geloven, is Lyra-Lierse dit seizoen de te kloppen ploeg in de B-reeks van de tweede amateurafdeling. “Dat is heel leuk om te horen maar we moeten ook realistisch blijven” waarschuwt Gianni Vets, middenvelder bij Lyra-Lierse.

Dries Van Thielen

Zaterdag (20.30u) rolt de bal opnieuw op Doelvelden. In de eerste wedstrijd nemen de ­Pallieters het meteen op tegen Hades Kiewit, waar Lyra-Lierse vorig jaar herfstkampioen werd. “Onze coach vertelde ons dat andere ploegen ons zien als dé titelkandidaat. Uiteraard is dat leuk om te horen maar we moeten realistisch blijven”, vertelt middenvelder Gianni Vets. “Vorig jaar stak Hoogstraten erbovenuit, maar in deze reeks kunnen we van iedereen winnen en verliezen.”

Oké, er zijn een paar ploegen - zoals Bocholt, Belisia en Cappellen (dat Heist uitschakelde in de beker) - die een goede voorbereiding speelden, maar ik kijk ook uit naar de clubs die promoveerden: Lille United, RC Mechelen en Turnhout. We kennen veel van hun spelers en daar loopt echt kwaliteit rond.”

In tweede afdeling VV B komen ook twee belofteteams van profclubs uit. “Beerschot en KV Mechelen, twee traditieclubs met jonge gasten die zich willen bewijzen in onze reeks. En sommige van die matchen worden gespeeld in het stadion van de A-ploeg. Dat is toch iets om naar uit te kijken.”

Zelf kan Lyra-Lierse een beroep doen op de typeploeg van vorig jaar, met enkele versterkingen. Het zag er even naar uit dat goaltjesdief Jordy Peffer andere oorden zou opzoeken. “Die geruchten heb ik ook gehoord, maar ik denk dat hij met de club een goede – financiële – regeling heeft kunnen treffen om hem te houden. Maar goed ook, want Jordy heeft aan een halve kans genoeg om een goal te maken.”

Vastgoed

Jobs in de regio