© rr

Tramreiziger slachtoffer van zinloos geweld: opgepakte verdachte blijkt zware jongen die geseind stond

De Antwerpse politie heeft vrijdagavond twee mannen kunnen oppakken die een tramreiziger hadden aangevallen aan het station van Berchem. Eén van hen blijkt een behoorlijk strafblad te hebben én stond bovendien geseind. Volgens getuigen vielen de mannen de tramreiziger zomaar aan, omdat de man was geschrokken door hun hond. De feiten worden voorlopig gekwalificeerd als zinloos geweld. “Maar uit de verhoren zal moeten blijken of het om een haatmisdrijf gaat”, zegt de Antwerpse politie. Nog een derde verdachte wordt opgespoord.

nelo, svw

Rond 18.30 uur kreeg de Antwerpse politie een melding over een vechtpartij op tram 9 richting Eksterlaar, ter hoogte van het station van Berchem. “Uit getuigenverklaringen blijkt dat een man met een hond een andere man uit het niets een slag in het gezicht zou hebben gegeven”, vertelt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Twee andere mannen zijn ertussen gekomen en hebben ook verschillende slagen aan het slachtoffer gegeven. Nadien zijn de drie daders op de vlucht geslagen.”

Een getuige op de tram zag het incident gebeuren. “Achteraan de tram zat een koppel uit Egypte. Er kwamen drie mannen op de tram met een hond. De Egyptische man schrok, en dat was teken voor de drie mannen om hun hond op het koppel te sturen. Sommige tramreizigers kwamen tussenbeide, maar konden niet beletten dat de Egyptische man werd geslagen. Chauffeurs van De Lijn probeerden de drie mannen uit het voertuig te zetten, maar ze kwamen terug. Eén man zette zijn vinger op de keel en deed teken dat hij het Egyptische koppel de keel zou over snijden.”

Kort na de feiten heeft de politie in de omgeving twee verdachten kunnen arresteren, onder wie de man met de hond. “Het gaat om een 42-jarige man met een behoorlijk strafblad. De man stond bovendien geseind. De derde verdachte kon geïdentificeerd worden, hij wordt opgespoord.”

Aanleiding onduidelijk

Initieel wilde het slachtoffer liever geen ziekenwagen ter plaatse. De man zou de dag nadien naar de dokter gaan om zijn verwondingen te laten vaststellen. De feiten gebeurden in het bijzijn van zijn vrouw. Zij was zeer zwaar onder de indruk. De twee zijn uiteindelijk toch naar het ziekenhuis gebracht ter controle. De man heeft een zware klap gekregen op zijn hoofd.

Volgens de politie is de aanleiding van de vechtpartij nog onduidelijk. Voorlopig wordt uitgegaan van zinloos geweld. “Uit de verhoren zal moeten blijken of het al dan niet gaat om een haatmisdrijf. De onderzoeksrechter zal moeten bepalen of deze als verzwarende omstandigheden worden aangenomen”, aldus de politie.

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio