©  BELGA

Loïck Luypaert hoopt met Braxgata te bevestigen na sterk jaar: “In principe zijn we versterkt”

De nieuwe hockeycompetitie gaat dit weekend van start. Bij de mannen wil Braxgata zijn knappe laatste campagne bevestigen. Bij Dragons willen ze de kater van afgelopen seizoen wegspoelen, terwijl Antwerp en Beerschot zo vlug mogelijk opnieuw naar de hoogste klasse willen promoveren.

Jan Brys

Na zes jaar wachten slaagde Braxgata er afgelopen seizoen nog eens in om de play-offs te bereiken. Pas in de halve finales gingen de jongens van coach Philip Goldberg onderuit. Ook de Boomse vrouwen sneuvelden in de halve finales.

Dit seizoen hoopt Braxgata door te gaan op dat goede elan. Loïck Luypaert vindt alvast dat zijn ploeg versterkt is in het tussenseizoen. “Bob De Voogd en Manuel Bordas vertrokken, maar Pieter Van Straaten en Jeff De Winter, beiden van Antwerp, kwamen er, samen met Darren Walsh bij”, zegt de Red Lion. “In principe zijn we dus sterker, maar dat zal natuurlijk nog moeten blijken. We gaan in ieder geval opnieuw voor de play-offs. Intussen hebben we ook een nieuw veld, we zijn er dus klaar voor. Als titelkandidaten verwacht ik Racing, -Leopold, Gent en Dragons. Het zal voor ons zaak worden om ons daar ergens tussen te wringen.”

De 31-jarige Luypaert zelf begint straks toch ook al aan zijn zevende seizoen bij Braxgata. “Ik zit hier goed, mijn contract loopt nog tot en met de Olympische Spelen van Parijs 2024. In principe zie ik geen reden om dan van club te veranderen.”

Judith Vandermeiren: “We hebben de kwaliteiten om de play-offs te bereiken”

Ook bij de Braxgata-vrouwen heerst optimisme. Daar is in het tussenseizoen heel wat beweging geweest. Drie van de vier buitenlandse speelsters zijn vertrokken, maar Stephanie Vanden Borre, de Nederlandse Sanne Caarls en de Nieuw-Zeelandse Rachel McCann kwamen in de plaats.

“Dat zijn zeer goede transfers”, zegt boegbeeld Judith Vandermeiren. “Zij spelen alle drie in verschillende linies. Stephanie is een verdedigster, Sanne speelt op het middenveld en Rachel is een aanvalster. Met deze kern hebben we zeker de kwaliteiten in huis om opnieuw de play-offs te bereiken. Eens we daar geraken, mogen we natuurlijk verder denken. Maar er is zeker heel wat tegenstand, ik denk dan aan Gent, Racing, Dragons en Antwerp.”

De laatste titel van de Braxgata-vrouwen dateert intussen van het seizoen 2016-2017.

Vastgoed

Jobs in de regio