©  Isosport

UEFA herinnert Antwerp aan Financial Fair Play-regels en zal de Great Old in de gaten houden

Antwerp zal de komende tijd in de gaten worden gehouden door de Europese Voetbalbond UEFA. Vanaf 2023 treden de oorspronkelijke Financial Fair Play-principes weer in werking -die waren even wat versoepeld door de covidcrisis- en dus moet Antwerp opletten.

Hannes Van Gael

Antwerp behoort tot een lijst van negentien clubs die er door de UEFA aan herinnerd werden dat de versoepelingen die voor de coronacrisis gemaakt werden, vanaf 2023 niet meer van tel zullen zijn. Ook onder meer Manchester City, Barcelona, Chelsea, Feyenoord en Lazio werden daar vriendelijk aan herinnerd door de Europese voetbalorganisatie.

“Deze clubs worden gevraagd om bijkomende informatie te geven over hun financiën en zullen de komende tijd van dichtbij gevolgd worden”, klinkt het bij UEFA.

Anderlecht riskeert dan weer een boete van 100.000 euro als de club voor de jaren 2019 tot en met 2022 geen break-even resultaat kan voorleggen. Dat bedrag werd bepaald naar aanleiding van een “kleine inbreuk” op het reglement.

De UEFA heeft verder acht Europese topclubs een sanctie opgelegd voor het niet naleven van de FFP-regels. Onder andere PSG, AC Milan, Juventus en AS Roma moeten een -vooral- voorwaardelijke boete betalen.

Rechts de effectieve boete, in het midden de voorwaardelijke boete ©  UEFA

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL