©  BELGA

Jonas De Roeck en Westerlo trekken niet met een bang hartje naar de Bosuil: “Antwerp geeft ruimte weg”

Antwerp versus Westerlo, dat is ook een denderende machine tegen een ploeg die nog op zoek is naar de juiste balans. Jonas De Roeck trekt echter met de borst vooruit naar de Bosuil. Een opsteker: zijn track record als trainer tegen zijn ex-club oogt fraai met 10 op 15.

Kersten Steurbaut

18 op 18, de cijfers van Antwerp zijn indrukwekkend. Jonas De Roeck trekt echter niet met een bang hartje naar de Bosuil. “Ik heb nooit angst gehad en zou niet weten waarom dat nu wel het geval zou zijn. Ik zie deze wedstrijd als een mooie uitdaging. Uiteraard heerst er wel een gezonde spanning en trekken we met het nodige respect voor de prestaties van Antwerp naar de Bosuil. Maar ik zie ook opportuniteiten. Antwerp is een ploeg die voetbalt en die ruimte weggeeft. Hopelijk krijgen we een leuke wedstrijd, al zullen we wel ons beste niveau moeten halen.”

Maturiteit kweken

Dat laatste lukte een week geleden tegen Eupen niet, waardoor Westerlo na zes wedstrijden achterblijft met 6 op 18. Te weinig om van een geslaagde start te spreken. Nochtans voetbalde Westerlo de eerste weken best aardig. “We moeten ons nog aanpassen aan de stap naar 1A”, legt De Roeck de vinger op de wonde. “We missen wat maturiteit. Kleine foutjes worden sneller afgestraft. Mijn jongens moeten daar nog mee leren omgaan.”

 ©  BELGA

LEES OOK. Mark van Bommel kan met Antwerp record uit 1930 evenaren: “Net nu mogen we niet te hard van stapel lopen”

“Over de cijfers: met 6 op 18 hebben we te weinig gekregen. Meestal konden we onze voet naast de tegenstander zetten of waren we zelfs beter. Zolang we kansen blijven creëren, maak ik me niet te veel zorgen. Alleen mogen we niet blind zijn voor onze fouten en mogen we niet zo makkelijk goals weggeven. Het is nu aan ons om te tonen dat we onze plaats in 1A verdienen.”

Een opsteker voor zondag. Als trainer kon De Roeck in vijf wedstrijden tegen Antwerp al drie keer winnen, verliezen op de Bosuil deed hij nog niet (1-2 en 1-1 met Sint-Truiden). “Hopelijk kunnen we die lijn zondag doortrekken.”

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio