Dr. Chris Van Landeghem. © rr

Schelle rouwt om dokter Van Landeghem

Schelle -

In Schelle en omliggende gemeenten wordt met verslagenheid gereageerd op het overlijden van Dr. Chris Van Landeghem. De goed gekende en zeer geliefde huisarts is woensdag na een ongelijke strijd op 63-jarige leeftijd overleden.

Op de vraag ‘ken jij een goede huisarts?’ volgde in Schelle en omliggende gemeenten als Hemiksem en Niel vaak het antwoord ‘Dr. Van Landeghem’. De doktersfamilie die jaar en dag, van vader op zoon, in Schelle was gevestigd, was een begrip. Een dorpsarts in de pure zin van het woord. Generaties van vader op (klein)zoon, moeder of (klein)dochter, kwamen er op consultatie.

Zoon Chris trad begin jaren tachtig in de voetsporen van vader Roger. Na jaren te hebben samengewerkt, zette Chris de praktijk aanvankelijk alleen voort. Daarna kwam het tot een samenwerking met Dr. Smits om in 2014 uiteindelijk Dr. Veerle Van den Bril mee aan boord te nemen. “”Aanvankelijk ging het om ‘bijspringen’, om te zien of het klikte”, vertelt ze. “Maar al snel bleek het een ‘match made in heaven’. In oktober 2016 openden we onze gezamenlijke praktijk Medico in de De Keyserstraat.”

Ook voor haar wordt het een groot gemis. “”Ik heb Chris altijd ervaren als een heel aangenaam iemand om mee te werken. Hij was een heel bereikbaar persoon, die altijd open stond voor vragen. Een heel bescheiden iemand ook. Ondanks dat hij al een pak meer ervaring had dan mij, was hij niet beschroomd om andersom ook vragen te stellen als hij iets niet goed wist. Ook tijdens zijn ziekte, toen hij met de praktijk was gestopt, bleef hij mij op de achtergrond steunen. Andersom probeerde ik dat ook. Ik zal dat altijd blijven koesteren.”

Ook de vele reacties en steunbetuigingen op sociale media liegen er niet om. ‘Schelle verliest een groot man’, ‘Wat een lieve, betrokken dokter’, ‘Veel te vroeg, een prachtige mens’, ‘Dank u Dr. Chris voor al je goede zorgen’, zijn maar een paar van de honderden reacties.

Dokter Chris laat een echtgenote, twee dochters en een zoon en vier kleinkinderen na.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio