©  BELGA

Beerschot treft zaterdag Club NXT: “Maakt niet uit welke beloften in actie komen, wij gaan uit van onze eigen sterkte”

Andreas Wieland begon als hoofdtrainer van Beerschot met een 4 op 9 aan de competitie. De Oostenrijker wil door de resultaten van de voorbije weken heen kijken en ook tegen de beloften van Club Brugge uitgaan van de kracht van zijn eigen team.

Koen Frans

Club NXT klopte vorig weekend titelfavoriet RWDM met 2-1. De beloften van blauw-zwart konden toen rekenen op maar liefst acht spelers van de A-kern. “Daar hebben wij ons deze week niet op gefocust. We hebben de onnodige nederlaag tegen Lierse geanalyseerd en zullen ook tegen Club NXT onze manier van spelen niet verloochenen. Onze focus ligt niet voor 50% op de tegenstander en voor 50% op onszelf. Nee, wij gaan voor 100% uit van onze eigen sterkte. Ik weet dat Club NXT volgende week ook Youth League speelt, misschien sparen ze wel enkele jongens. Maar het maakt ons eigenlijk niet uit welke spelers er bij hen in actie zullen komen.”

Beerschot kwam tot twee keer toe op voorsprong tegen Lierse K, maar verloor met 2-3. ©  BELGA

De jammerlijke thuisnederlaag tegen Lierse heeft toch enkele sporen nagelaten bij Wieland. “We hebben die wedstrijd in enkele minuten uit handen gegeven. Stilstaande fases hebben ons de das omgedaan, maar ook de manier waarop we die stilstaande fases weggaven hebben we onder de loep genomen. Achteraf gezien hadden we die wedstrijd uiteraard altijd moeten winnen. Maar er zullen in ons verhaal nog obstakels opduiken. Je kan niet altijd winnen, we zullen af en toe geconfronteerd worden met tegenslagen. Dan gaat het mij vooral over de manier waarop je daar als groep mee omgaat.”

Zonder Petkevicius en Van den Bergh

LEES OOK. Nauris Petkevicius (Charleroi) versterkt Beerschot op huurbasis

De nieuwe Litouwse spits Nauris Petkevičius is morgen tegen Club NXT nog niet speelgerechtigd. Jan Van den Bergh zit zijn tweede schorsingsdag uit. Verder is iedereen beschikbaar. Over de transferperikelen rond Ilias Sebaoui kon Wieland niet al te veel zeggen. “Hij is gemotiveerd en heeft goed getraind, net als alle andere spelers. Ik heb ook alleen maar in de krant gelezen dat er interesse van een andere club zou zijn. Meer weet ik daar niet over.”

LEES OOK. KV Mechelen duwt door voor Sebaoui (Beerschot)

 ©  BELGA

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio