©  AFP

Pech voor Roméo Lavia (en de Rode Duivels): Southampton-revelatie minstens zes weken out

Southampton-revelatie Roméo Lavia heeft dinsdag in het met 2-1 gewonnen competitieduel tegen Chelsea, op de vijfde speeldag in de Premier League, een hamstringblessure opgelopen waardoor hij minstens zes weken out is. Dat zei Southampton-coach Ralph Hasenhüttl vrijdag tijdens het persmoment.

Werner BourlezBron: BELGA

Lavia liep zijn kwetsuur op het uur op en werd vervangen door Joe Aribo. Zijn duel tegen Chelsea werd er een van extremen, want op het halfuur had hij na een hoekschop van aan de rand van de zestien zijn eerste doelpunt als profspeler tegen de netten geknald. 

De blessure is een stevige streep door de rekening van de achttienjarige middenvelder, die in het tussenseizoen is overgekomen van Manchester City en bij The Saints meteen een basisplaats had veroverd. Voor zijn blessure had hij nog geen minuut gemist. Zijn prestaties waren zo indrukwekkend dat er reeds gesproken werd over een plaats in de WK-selectie van Roberto Martinez, terwijl er nog geen selecties, laat staan caps achter zijn naam staan. Bij de U21 versierde hij begin juni tegen Schotland zijn eerste cap.

Vastgoed

Jobs in de regio