Illustratie van het Park van Wolvendael ©  Google Street View

Dodelijke schietpartij in park lijkt mislukt zelfmoordpact tussen broers te zijn

Ukkel -

De man die begin deze week werd neergeschoten in het Park van Wolvendael in Ukkel, had vermoedelijke een moord-zelfmoordpact afgesloten met zijn broer, die momenteel in de cel zit, dat meldt een bron dicht bij het onderzoek.

Chris Verhaeghe

Maandagavond werd de politie opgeroepen nadat getuigen verschillende geweerschoten hoorden in het park. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen ze een man aan op de grond met een hoofdwonde. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij hersendood werd verklaard.

LEES OOK: Man doodgeschoten in Wolvendaalpark in Ukkel

Het parket opende meteen een onderzoek en liet de technische recherche van de federale politie ter plaatse komen voor een sporenonderzoek en stelde ook een wetsdokter aan. Kort na de feiten kon een 34-jarige man worden opgepakt. De man werd door de onderzoeksrechter aangehouden voor poging tot moord en zit voorlopig in de cel.

Het Brusselse parket geeft geen commentaar over de zaak, maar een bron dicht bij het onderzoek meldt dat de verdachte de broer is van het slachtoffer. Het duo zou een soort van moord-zelfmoordpact hebben afgesloten, maar nadat de verdachte zijn broer had neergeschoten, kon hij zichzelf niet van het leven beroven.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Vastgoed

Jobs in de regio