©  BELGA

Buijs kan tegen Seraing weer rekenen op Storm: “Ik begrijp dat er verwachtingen zijn op aanvallend vlak”

KV Mechelen ontvangt zaterdag hekkensluiter Seraing in het AFAS Stadion. Malinwa wil de rug rechten na de 3-1-nederlaag in Sint-Truiden. In die optiek is de terugkeer van Nikola Storm goed nieuws.

Thomas Franken

LEES OOK. Terugkeer naar een vaderland in oorlog: waarom KV-speler Marian Shved het veilige Mechelen wilde inruilen voor… Oekraïne

Eerst een woordje over de transfers. KV Mechelen zag Marian Shved vertrekken naar Shakhtar Donetsk, maar verwelkomde ook een nieuwe centrale verdediger. David Bates keert terug naar de Belgische competitie na een passage bij Cercle twee seizoenen geleden. “Ik kende hem zelf nog niet”, zegt Buijs. “We gaan hem goed kunnen gebruiken centraal achterin, want je weet nooit wat er nog kan gebeuren de komende dagen.”

Op 6 september sluit de transfermarkt voor de Belgische clubs. Nog een paar dagen dus om eventueel nog een versterking voorin te halen. Voorlopig kan de Mechelse aanval nog te weinig wegen op de verdediging van de tegenstander, geeft Buijs toe. “Maar ik denk dat het heel verklaarbaar is waarom we voorin nog niet brengen wat we willen brengen”, blijft Buijs herhalen, doelend op de recente blessuregevallen. “Omdat veel spelers op verschillende momenten uitvielen, hebben ze nog maar weinig samengespeeld en is de connectie nog niet wat die moet zijn. Ondertussen is het seizoen al wel zes speeldagen ver, dus ik begrijp dat er verwachtingen zijn.”

Storm keert terug

De terugkeer van Nikola Storm, na een blessure aan de quadriceps, is meer dan welkom. “Nikola trainde weer met de groep deze week en zit morgen ook in de wedstrijdselectie. Of we hem gemist hebben? Zijn statistieken van de voorbije jaren spreken voor zich. Hij scoort, geeft assists en kan voortdurend voor dreiging zorgen. Ik kan dan alleen maar toegeven dat je zo’n speler mist. Dat wil niet zeggen dat andere spelers die rol niet kunnen invullen, maar zij zitten nog niet op dat niveau momenteel. Zo simpel is het.”

 ©  BELGA

Een basisplaats voor Storm komt wel nog te vroeg. “Maar we gaan wel iets aanpassen in de basisploeg om voorin iets meer te creëren. Bovendien zijn er geen nieuwe blessures, dus hopelijk hebben we de bodem op dat vlak bereikt. (knipoogt) De andere geblesseerde jongens trainen nog apart, maar zijn wel weer op de goeie weg”, klinkt Buijs tevreden.

Reactie tegen Seraing

Met Seraing ontmoet Malinwa de laatste in de stand. In totaal slikten de Luikenaars al twaalf tegendoelpunten, waarvan vorige week nog vier tegen Genk. “We onderschatten niemand, want iedereen kan van iedereen winnen. In een thuiswedstrijd krijgen we wel het publiek achter ons. Dat was de laatste keer ook zo tegen Westerlo. Zo’n 5-4 mag voor mijn part gerust nog eens gebeuren, zolang we maar punten pakken.”

Verwacht Buijs een reactie na de lamlendige prestatie op Stayen vorig weekend? “Een reactie verwacht ik als mensen hun best niet doen. Nu zie ik dat mijn jongens er elke dag alles aan doen om te presteren, maar het lukt niet altijd. Dat is vervelend, maar dat moet je accepteren. Eenmaal de jongens topfit zijn en geregeld met elkaar samenspelen, zal het niveau een stuk omhoog gaan met de kwaliteiten die zij hebben. Als het niveau dan nog niet naar behoren is, dan mag je wel kritisch beginnen worden. Maar op dit moment vind ik dat nog niet terecht.”

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio