Zaakvoerder Matthias Logist van GreenlifePro bij het AED-toestel. © Stijn Van de Sande

GreenlifePro neemt defibrillator in gebruik: “Hopelijk hebben we hem nooit nodig”

Bonheiden -

Aan het gebouw van GreenlifePro in Bonheiden hangt voortaan een AED-toestel. Zo’n defibrillator kan levens redden wanneer er gereanimeerd moet worden. “Op een druk kruispunt zoals hier, kan het zeker een meerwaarde zijn. Al hopen we het nooit te moeten gebruiken”, zegt zaakvoerder Matthias Logist.

Stijn Van de Sande

GreenlifePro houdt zich bezig met de promotie en ontwikkeling van duurzame technologieën. Dat doen ze zowel op het vlak van drinkwater als groene stroom. Het bedrijf is gevestigd in het voormalige gebouw van fastfoodrestaurant Quick op het kruispunt van de N15 met de Mechelsesteenweg, pal op de grens van Mechelen met Bonheiden. Aan het recent verbouwde pand hangt voortaan ook een defibrillator.

“Een tijdje geleden volgden we met onze medewerkers een opleiding over preventie en veiligheid”, zegt zaakvoerder Matthias Logist. “Onder meer brandveiligheid en het toedienen van eerste hulp kwamen aan bod. Maar we leerden er ook over reanimatie. Zo ontstond het idee om een AED-toestel aan onze muur te hangen. Het toestel is publiek bereikbaar, zodat zowel medewerkers van ons bedrijf als voorbijgangers er gebruik van kunnen maken.”

Stap per stap uitgelegd

Logist is overtuigd van de meerwaarde van het toestel. “We zijn gevestigd op een erg druk verkeerskruispunt”, zegt hij. “Er gebeuren geregeld ongevallen. Tot nog toe gelukkig altijd zonder grote gevolgen, maar als het nodig is, dan kan de defibrillator ingezet worden voor een reanimatie. Iedereen kan ermee werken, want het toestel legt zelf stap per stap uit hoe het werkt. Je hebt er dus geen voorkennis voor nodig. Al hopen we het natuurlijk nooit nodig te hebben.”

Het toestel is bevestigd aan de zijkant van het gebouw, beschut tegen de regen. Het wordt ook geregistreerd en toegevoegd aan een online overzicht van alle AED-toestellen.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio