© RSCA

Jan Vertonghen officieel verwelkomd door Anderlecht: “Met mijn ervaring kan ik deze groep iets bijbrengen”

Anderlecht heeft Belgisch recordinternational Jan Vertonghen (35) voorgesteld als nieuwe aanwinst. De Rode Duivel zat op een zijspoor bij Benfica en arriveerde gisteren in Brussel om een tweejarig contract te ondertekenen bij Anderlecht. Aangezien in België de transfermarkt nog tot 6 september open is, was er geen haast bij, maar de transfer is nu definitief afgerond. Anderlecht heette Vertonghen met een communiqué en een filmpje welkom.

“Jan Vertonghen zal met zijn ervaring bij Anderlecht voor evenwicht zorgen in een jonge groep en een belangrijke versterking zijn voor de paars-witte verdediging”, schrijft Anderlecht in een communiqué waarin ze de 139-voudige international welkom heten.

“Er hebben in het verleden al gesprekken met Anderlecht plaatsgevonden, maar plots viel alles op zijn plaats”, zo wordt Jan Vertonghen geciteerd. “Ik volg het project van de club al een tijdje en ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn ervaring de groep iets kan bijbrengen. Dit is de juiste stap in mijn carrière en ik kijk ernaar uit om mijn eerste wedstrijd in het Lotto Park te spelen.”

Vertonghen zal met het rugnummer 14 spelen en tot 4 september kunnen de Anderlecht-fans in de fanshop hun shirt gratis laten bedrukken met dat rugnummer.

MEER OVER RSC Anderlecht

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL