Bamba Dieng had gisteren weinig redenen tot juichen. ©  AFP

Wat een soap! Privéjet staat klaar om Bamba Dieng naar Leeds te vliegen, die bedenkt zich, maar faalt uiteindelijk voor tests bij Nice

De 22-jarige Senegalese spits Bamba Dieng van Marseille leverde een van de meest bizarre verhalen van deadline day op. Hij zat klaar om naar Leeds te vliegen, moest rechtsomkeer maken na een last minute bod van Nice, maar faalde daar voor zijn medische tests.

Michael Van Damme

De relatie tussen de clan Bamba Dieng en Marseille was al enkele weken vertroebeld en de spits hoopte te tekenen bij Lorient, dat een bod tussen de 6 en 8 miljoen euro uitbracht, zo weet L’Equipe.

Maar Marseille wist gisteren een beter akkoord te bereiken met Leeds -10 miljoen euro- en dus werd een privéjet klaargemaakt om de Senegalees naar Engeland te vliegen. Intussen heette de voorzitter van Leeds Andrea Radrizzani hem al welkom op Twitter. Maar terwijl Dieng in de terminal zat te wachten, kwam Nice met een nóg beter bod en Dieng maakte rechtsomkeer.

Leeds was woest, maar daar trok men zich aan de andere kant van het Kanaal weinig van aan. Dieng moest enkel nog medische tests afleggen bij OGC Nice, maar die zorgden voor een laatste, bittere plottwist. Dieng faalde voor de medische tests, naar verluidt omwille van vermeende problemen met zijn knie, en de deal ging niet door.

Door een uitzonderingsregel zou Dieng wel nog een transfer kunnen maken binnen Frankrijk. Benieuwd of de nu al sappige soap nog een vervolg krijgt.

Vastgoed

Jobs in de regio