Smaakmakkers: Umbrië here we come!. © ATV

SMAAKMAKKERS Umbrië here we come!

Onze vier makkers Ben, Steven, Luc en Bert Jan kunnen eindelijk hun culinaire ontdekkingsreis verderzetten. In dit gloednieuw seizoen staat het pittoresk en wondermooi Umbrië op het menu. Samen doorkruisen ze het land van Franciscus van Assisi met zijn glooiende heuvels begroeid met wijn- en olijfgaarden. In deze eerste aflevering starten wij in Montefalco en maken de Smaakmakkers kennis met de koningin der weilanden...de Chianinakoe.

Bron: ATV

Het recept van Bert Jan - Carpaccio van Chianina rund en een salade van gegrilde courgettes en venkel

Benodigdheden (voor 4 personen)

50g Pecorino kaas400g filet pur (van Chianina rund)OlijfolieBalsamico4 el grof gehakte amandelZwarte peper & Maldon-zout of Fleur de sel2 vellen bakpapier

1 klein zakje rucola8 groene mini-courgettes2 teentjes look4 el fijngesneden platte peterselie1 el gedroogde dille of 4 el fijngesneden verse dilleWitte wijnazijn1 kleine venkelBloemsuiker

Vers gebakken brood

Bereiding

Snijd het vlees in dunne plakjes en klop het fijn tussen 2 vellen bakpapier met een vleeshamer. Leg het vlees op een grote schotel en werk af met grof zout en zwarte peper.

Besprenkel met olijfolie en balsamico. Werk af met Pecorino kaas en de grof gehakte amandelen.

Snijd de courgettes doormidden en gril ze aan de binnenkant met wat olijfolie. Snij ze vervolgens in grote blokjes en stoof ze verder gaar met wat olijfolie en de fijngesneden look.

Werk verder af met de peterselie en de dille.

Snijd de venkel zo fijn mogelijk en breng hem op smaak met olijfolie en een beetje bloemsuiker, peper, zout en een scheutje witte wijnazijn. Meng de venkel vervolgens met de rucola.

Doe de courgettes in een schotel en garneer deze met de rucola en de venkel.

Serveer dit gerecht met vers gebakken brood.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER