De Braziliaan Antony werd met 95 miljoen euro de duurste zomertransfer in de Premier League.  ©  REUTERS

Recordzomer in de Premier League: clubs gaven nog nooit zoveel uit aan transfers, promovendus haalt recordaantal spelers

De Premier League clubs hebben het oude transferrecord van het seizoen 2017-2018 verpulverd. Toen werd er in de zomermercato gezamenlijk 1,6 miljard euro uitgegeven, nu sloeg de teller door naar 2,2 miljard euro. Chelsea gaf het meeste uit: zo’n 279 miljoen euro.

Michael Van Damme

De duurste inkomende transfer was die van de Braziliaan Antony van Ajax naar Manchester United: 95 miljoen euro. United wordt qua totaaluitgaven (238 miljoen euro) nog voorbijgestoken door Chelsea (279 miljoen euro), dat met Wesley Fofana (80,4 miljoen euro), Marc Cucurella (65,3 miljoen) en Raheem Sterling (56,2 miljoen) drie spelers van meer dan vijftig miljoen euro haalde. De club die de meeste transfers deed, was promovendus Nottingham Forest: 21, eveneens een record. Met Michy Batshuayi wilde het nog een 22ste speler binnenhalen, maar dat lukte niet meer voor de deadline.

De Premier League overschaduwt meer dan ooit alle andere Europese competities. met 2,2 miljard euro aan transferuitgaven zit het in de buurt van wat de Bundesliga, La Liga, de Ligue 1 én de Serie A samen uitgaven: 2,28 miljard euro.

Vastgoed

Jobs in de regio