Officieel: Seck verlaat Antwerp voor Maccabi Haifa, waar ook Batubinsika actief is

Er staan binnenkort twee spelers met een Antwerpverleden in de defensie van Maccabi Haifa. Dylan Batubinsika zette woensdag zijn kribbel onder een contract. Donderdag poseerde Abdoulaye Seck met een shirt van de Israëlische club om even later een contract te ondertekenen. Antwerp nam op de eigen webstek officieel afscheid van de Afrika Cup-winnaar met Senegal.

havg

Seck lag nog één jaar onder contract bij Antwerp en kwam dit seizoen niet meer voor in de plannen van trainer Mark van Bommel. De Great Old trok hem in 2018 aan voor 25.000 euro. Seck speelde 94 wedstrijden voor RAFC. Nu ligt er een tweejarig contract, met optie op een extra jaar, klaar voor de Senegalees bij Maccabi Haifa, dat het in de groepsfase van de Champions League opneemt tegen Juventus, PSG en Benfica.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 30-jarige Seck en zijn makelaar Fabio Baglio poseren met het shirt van Maccabi Haifa. ©  rr

Opvallend: woensdag werd Dylan Batubinsika officieel voorgesteld bij Maccabi. Antwerp liet hem in de zomer van 2021 naar het Portugese Familicão vertrekken. Nu wordt hij voor één seizoen uitgeleend aan Maccabi Haifa.

De Franse verdediger arriveerde net na de promotie in 2017 bij de Great Old en droeg 85 keer het shirt van het stamnummer 1.

 ©  BELGA

Vastgoed

Jobs in de regio