Toplui koerierdiensten PostNl en GLS voor de rechter

ANTWERPEN -

De correctionele rechtbank van Antwerpen buigt zich vanaf vandaag over de vermeende malversaties bij koeriersbedrijven als PostNL en GLS. Die zouden zwartwerk en mensenhandel in de hand hebben gewerkt, door gebruik te maken van malafide onderaannemers. Ook de toplui van PostNL Belgium en GLS moeten voor de rechter verschijnen.

De federale politie, de inspectiediensten en de douane vielen in april van dit jaar binnen in verschillende distributiecentra van de Nederlandse pakjesdienst PostNL. Ondermeer een distributiecentrum in Wommelgem werd volledig stilgelegd op bevel van het arbeidsauditoraat en de onderzoeksrechter.

Malafide onderaannemers

De Belgische inspectiediensten en het gerecht waren in actie gekomen omdat grote pakketdiensten als PostNL en GLS systematisch gebruik zouden maken van malafide onderaannemers. Die onderaannemers zouden verplicht worden aan zo’n scherpe prijzen te werken, dat sociale fraude schering en inslag is. Ook zouden er illegalen tewerkgesteld worden, zouden chauffeurs aan dumpingprijzen moeten werken en zou er sprake zijn van mensenhandel.

De arbeidsauditeur en de onderzoeksrechter lieten een aantal toplui van de grote pakketdiensten arresteren. Ondermeer Rudy V.R., de topman van PostNl, werd opgesloten in de gevangenis op beschuldiging van lidmaatschap van een criminele organisatie, sociale fraude en mensenhandel.

Bpost burgerlijke partij

Het arbeidsauditoraat, zoals het openbaar ministerie in strafzaken wordt genoemd, vervolgt niet alleen Rudy V.R. Ook Luc D.S., de topman van GLS moet zich vrijdag voor de rechter verantwoorden. En daarnaast staat ook Arie S., een belangrijke pion in het imperium van PostNL op de beklaagdenlijst. Daarnaast moeten tientallen onderaannemers en rechtspersonen voor de rechtbank verschijnen. Het Belgische pakketbedrijf Bpost stelt zich mogelijk burgerlijke partij, net als een aantal vakbonden.

 (jvda)

MEER OVER Misdaad Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio