© Anneke Devalckeneer

Erehaag voor “burgemeester van de Colruyt van Kalmthout” die met pensioen gaat

De mensen in Kalmthout kennen hem als de “Witte” of de “burgemeester van de Colruyt”, maar eigenlijk heet hij gewoon Dirk Devalckeneer (61). Dirk ging woensdag met pensioen en dat moest gevierd worden volgens de Kalmthoutenaars. Daarom werd hij uitgewuifd met een erehaag van klanten en werd hij zelfs gedecoreerd door de burgemeester. “Vanaf morgen is hij officieel ereburgemeester van de Colruyt”, vertelt zijn dochter Anneke.

Saar Van Olmen

“Bedankt voor dit geweldige afscheid”, zegt een emotionele Dirk tijdens een speech aan de kassa. “Ik heb hier 15 jaar met plezier gewerkt en de klanten geëntertaind.” Want dat maakte de “Witte” zo speciaal volgens zijn dochter. “Mijn vader is een gekend figuur”, vertelt ze. “Wanneer er meerdere kassa’s openstonden, stond er altijd een lange rij aan de zijne. Hij maakte grapjes, bood een luisterend oor en was altijd enthousiast.”

Dirk werkte vroeger bij General Motors, maar toen de fabriek sloot was hij te jong om met pensioen te gaan. Daarom begon hij bij Colruyt als medewerker in de winkel en aan de kassa.

“Bij zijn afscheid stond er wel 500 man”, vertelt Anneke. “Hij werd zelfs gedecoreerd door de burgemeester.” Dirk maakte er tijdens zijn dankwoord dan vooral gebruik van om mensen aan te moedigen om bij Colruyt te komen werken. “Er staan nog vacatures open”, glimlacht hij. “Mocht je geïnteresseerd zijn, het bureau is boven hé.”

Ook de burgemeester van Kalmthout, Lukas Jacobs, was van de partij. ©  rr

MEER OVER Uitgelicht

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio