De wegwijzers van de 10.000 stappen-campagne in Niel. © rr

Niel doet mee met 10.000 stappen-clash

Niel -

Niel gaat met andere gemeenten de strijd aan in de 10.000 stappen-clash van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Van 12 september tot en met zondag 9 oktober mobiliseert de gemeente haar inwoners om zoveel mogelijk stappen te zetten en de overwinning in de wacht te slepen.

“Stappen kan je altijd en overal: neem de trap in plaats van de lift, parkeer jouw auto iets verder of maak een mooie wandeling”, spoort burgemeester Tom De Vries (Open Vld) aan. “In onze gemeente zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld zoals Nen Nielse Oemweg, de Klinkaertroute, Miraggio Niel en Steenbakkerstunnels herontdekt. Of volg de groene 10.000 stappen-wegwijzers met daarop het aantal stappen dat je nodig hebt om naar bekende herkenningspunten in de gemeente te wandelen.”

Wie gaat wandelen, joggen of kortom zijn stappen wil registreren, kan zich aanmelden via de website van 10.000 stappen of de 10.000 stappen app downloaden. Je kan daar lid worden van de groep van de gemeente Niel en je stappen registreren. Jouw stappen worden automatisch bij het totaal van de gemeente geteld. De winnende gemeente krijgt een sportieve prijs en je kan zelf ook in de prijzen vallen.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio