©  Belga

Remco Evenepoel komt ten val, maar blijft leider in Vuelta: “Fiets is er erger aan toe dan ikzelf”

Remco Evenepoel is in de twaalfde etappe van de Vuelta ten val gekomen. De leider in het algemene klassement schoof onderuit in een bocht in aanloop naar de slotklim, maar stond snel weer recht. Evenepoel bleef opvallend rustig en werd door onder anderen Ilan van Wilder teruggebracht naar het peloton, dat wachtte op de man in de rode leiderstrui. Klasse.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Carapaz pakt de dagzege, Evenepoel finisht ondanks val in zelfde tijd als de concurrentie

De schade bleef beperkt tot een schaafwonde aan de dij. “Ik ben oké. Mijn fiets is er erger aan toe dan mezelf”, aldus Evenepoel na afloop van de etappe waarin hij met glans standhield. “Het was een super slipperige bocht waardoor ook de motors vertraagden daar, daarom wilde ik de bocht wat afsnijden maar het was een beetje te veel. Sorry voor mijn woorden maar shit happens.”

Hoe was het gevoel op de slotklim? “Goed, er is niks ergs gebeurd”, klinkt het. “Ik wist dat het een beklimming was om te volgen. In de laatste 200 meter sprintte ik vol omdat ik het gevoel had dat er nog wat in de been zat. Het gevoel zit goed, dat is het belangrijkste. Dit was het ideale scenario, buiten de crash. Iedereen die voor mij gereden heeft, was bijzonder sterk. Chapeau. Nu ga ik de wonden helen en morgen recupereren, want het is een etappe voor de sprinters.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio